Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HOITAJAT!!!

-Tarinan on oltava VÄHINTÄÄN 10 riviä pitkä!

 

HOITAJA:

-Katsothan osiot hevosten laatikot ja sinulle joka otat hoitsun.

-MUISTATHAN- ratsastaa hevosella, etteivät liho liikoja =)

!!!UUTTA!!! Osioon hevosten laatikot on tullut nyt hevosten tarhaus järjestelmä ja RUOKINTA!!!

 

HUOMIOHUOMIOHUOMIOHUOMIOHUOMIO!!!!

Käykäähän vastailemassa kyselyyn jossa kysytään minkälaisia hevosia tallille tarvitsisi lisää! Kyselyn löydät navigaatiopalkista!

Vieraskirja  1  2  3  > [ Kirjoita ]

Nimi: Ginny

29.01.2012 11:26
29.1.2012

Nousin ylös äitini autosta ja katselin ympärilleni. Edessäni avautui siisti tallipiha ja paljon tarhoja. Kiitin äitiäni kyydistä ja lähdin astelemaan rauhallisesti tietä pitkin ja katselin tarhoihin täyttäisikö ketään uuden hoitohevoseni ulkonäkökriteereitä. Minulla oli kädessäni pieni kuva Kassusta, joten kuvittelisi tunnistamista helpoksi. Vasta kun saavuin ihan tallin viereen huomasin kuvaa muistuttavan hevosen. Se seisoskeli rauhaksiin tarhassa nro. 7. Astelin portille ja sanoin rauhallisella äänellä:
"Kassu" hevonen käänsi katseensa minuun ja asteli portille. Se tarkoitti sitä tuo hepo on uusi hoitohevoseni. Nappasin maassa olevan riimunnarun ja sujahdin sisään tarhaan. Klipsautin riimunnarun hevosen riimuun ja lähdin taluttamaan sitä tallia kohti. Kassu asusti kuulemma karsinassa nro. 12.

Karsina löytyi suht koht nopeasti. Päästin Kassun sinne ja otin siltä riimun pois. Suljin karsinan oven ja astelin hoitajien kaappien luokse. Etsin omani ja laitoin laukkuni sinne. Sitten suuntasin hakemaan Kassun harjoja.

Palasin harjapakin kanssa Kassun luokse ja se katseli minua uteliaasti. Se tutki taskujani ja muutenkin vain katseli minua. Samassa ovi kävi. Kurkkasin karsinan ovelta, kuka tuli. Sisään asteli joku hieman minua nuorempi tyttö.
"Moi, kukas sä oot?" tuo uteli minulta.
"Moi, oon Ginny. Hoidan Kassua. Ent ite?" vastasin.
"Oon Camsu99" tuo virnisti.
"Ookkei, no, törmäillään" Sanoin tuolle ja sujahdin takaisin Kassun luokse. Jatkoin sen harjaamista.

Lopussa tarkisin vielä että kaviot ovat puhtaat. Sitten hain juoksutusliinan ja laitoin Kassulle riimun. Lähdimme maneesille. Sielä ei ollut onneksemme ketään. Talutin Kassua ensin muutaman kierrosta ja sitten pyysin sen ympyrälle. Annoin sen ravata. Kassun ravi oli melko vauhdikasta. Juoksutin sitä hetken ja taas lopussa kävelytin sitä. Sitten kävin loimittamassa sen tallissa ja vein sen ulos.

Siivosin vielä Kassun karsinan ja sitten lähdin kotiin.

Ginny ja Kassu 1hm

Sori tällänen kökkö tarina... Kirjotin 10minuutissa.

Nimi: Selina

03.12.2011 16:36
Oli aikainen aamu. En ollut saanut nukuttua juuri lainkaan koska minulla oli niin kova yskä. Noh nousin ylös jo 05.28. Tykkäsin herätä aikaisin mutta tänään se oli kaikkea muuta kuin mukavaa.. Tallustin portaa alas jossa isä luki aamulehteä ja joi kahvia. Avasin jääkaapin oven ja otin sieltä leipäpussin. Söin yhden leivän ja tein yhden leivän mukaan tallille.
- Äh. Kellohan oh vasta 06.17. Sanoin isälle tympääntyneenä.
- Voithan sinä lähtä seitsemältä, annan sinulle rahaa niin voit hakea lähikaupasta mehupullon. Isä vastasi hymyillen.
- Nukkuuko äiti vielä. Kyyin hijaa.
- Nukkuu. isä vastasi ja jatkoi lehden lukemista.
Marssin portaat ylös ja vaihdoin ratsastusvaatteet päälleni. Jätin kypärän ja hanskat + raipan vielä sängyn päälle.
Kävin pesemässä hampaat, petasin pedin ja siistin huoneen lattian.
Kello olikin jo 06.58 joten menin pukemaan.
- Jes! täällähän on lunta mielinmäärin. Huusin itsekseni.
Heiluttelin kypärää kädessäni ja laitoin kameran laukkuuni. Kaupassa oli valot mutta siellä ei näkynyt ketään. Tarkkailin aukioloaoikoja ja siinä luki että kauppa aukeaisi vasta puolentunnin päästä. Noh kolkutin oveen ja ystävällinen nainen tuli avaamaan oven.
- Hei, tiedän että tämä ei ole auki mutta saanko ostaa mehupullon. Olen katsos menossa tallille. Kysyin.
- Tottakai. Nainen vastasi ystävällisesti.
Hain päärynämehupullon ja maksoin.Pistin mehun reppuuni ja jatkoin kävelemistä kohti tallia. Pisn olinkin tallinpihassa. Lumi narskui auraamattomalla tallipihalla kenkieni pohjissa. Avasin hiljaa tallioven jossa kuului vain tyytyväistä rouskutusta.

Vein taukotupaan tavarani ja hörppäsin samalla hieman mehua.
- Hei! Moneltakos olet oikein tullut? Tiitu kysyi nauraen.
- Juuri äsken. Vastasin.
- Voitkait auttaa aamutallissa? Tiitu kysäisi.
- Tottakait Sitä vartenhan minä tänne tulin. Vastasin hiljaisesti.

Menimme loimittamaan hevosia. Laitoimme näille toppaloimet koska ulkona oli yli kahdeksantoista astetta pakkasta. Veimme ensin ponitarhaan Leon, Snadin ja Milon. Kaikki menivät oikein nätisti. Tiitu hoitikin muut tarhoihinsa. Kävin hakemassa kameran laukasta ja aloin kuvailemaan riehuvia poneja. Lopulta ne rauhoittuivat ja lähdin talliin. Vein kameran takaisin laukkuun ja hörppäsin taas mehua.

Menin putsaamaan näiden samojen ponien karsinat ja puhdistin kupit. Sitten vein lannat lantalaan ja likavedet pesukarsin viemäristä alas. Aloin putsaamaan Leon toista loimea joka oli todella likainen.
Sen putsattuani menin syömään leipäni. Sitten hainkin Leon jo sisälle koska kello oli jo melkein kymmenen. Otin ensin tältä loimen pois ja laitoin sen kaapin oveen kuivumaan. Sitten otin harjat ja harjasin tämän perusteellisesti. Leo ei ollut juurikaan likainen eilisen harjauksen jäljiltä. Annoin Leolle porkkanan ja hain tämän varusteet. Laitoin ensin satulan oikeaan kohtaan ja sitten laitoin sen kiinni. Se meni oikein hyvin ja Leo otti kuolaimetkin ilman ongelmia. Sitten kävelin maneesiin ja kiristin vyön. Laitoin jalustimet sopivan mittaisiksi ja lähdin maastoon! Kävelin rauhallisella polulla maastossa. Polku oli kyllä hieman kapea mutta viis siitä. Kun olin kävellyt noin viisitoista minuuttia aloin kokoamaan ohjat ja hieman ravailemaaan. Ensin menin kevyttäravia, sitten istuin harjoitusraviin ja pysöytin Leon. Testailin että hän on kuulolla ennen laukkaamista joka oli hieman vaarallisempaa maastossa. Taas ravasin ja pysäytin.
- Kyllä, kuulolla on. Ttesin itsekseni.
Sitten aloin ravaamaan perusistunnassa(harjoitusravia) ja hetken päästä nostin laukan. Leo laukkasi nii täysillä kuin pääsi, mutta hiljensi kun pyysin. Leon laukattuaan todella kauan siirsin häbet raviin. Ravailin vielä hetken ja siirsin käyntiin. Otin jalustimet pois jalasta ja annoin tälle pitkät ohjat jotta tämä sai venyttää kaulaa niiiiin paljon kuin halusi. Kun olin tallipihassahölläsin vyön ja nostin jalustimet. Vein ponin talliin ja otin varusteet pois. Laitoin satulan paikoilleen ja menin pesemään kuolaimet. Paketoin pienet suitset ja vein nekin paikoilleen. Sitten harjasi vielä Leon ja laitoin tälle jo kuivuneen loimen. Vein sen ulos muiden luokse. Leo vain riiputti päätään ja kun päästin tämän tarhaan hän ravasi pientä sievää ravia kauas muiden luokse.

Tallissa lakaisin vielä käytävän ja lähdin kotiin!


tämmönesurkimuställäkertaa... :D

- Selina

Nimi: Olivia

03.12.2011 15:47
Heräsin tänä aamuna siniseen delfiini herätyskelloon.
Kesti hetken kunnes jaksoin painaa nappulasta, josta se sammuu. Painoin hetken kuluttua nappulaa ja hetken päästä olinkin jo saman tien unessa. Äitini tuli herättämään minut tunti sen jälkeen milloin kello oli soinut. Vilkaisin kelloa tavallisesti ja käänsin kylkeä ja mietin hetken katsoinko oikein? Tajusin että olen tunnin myöhässä.
Huusin äidille yläkerrasta:
- Äiti voitkos pistää minulle eväitä? Huusin kiireisesti.
- Toki toki mut miksi ihmeesäs sulla on nyt niin kiire? Äiti kyseli samalla kun pakkasi leipää.
- No oon tietty menos tallille ja nukuin pommiin APUA!
- Onko sitten muka tallilla jotain erikoista tänään?
- No on on pakkaa nyt vaa niitä eväitä please! Sanoin rappusista sukkaa pistäen ja kinkaten kohti keittiötä.
- Kyllä söör! Äitini sanoi leikillään.
Kun äiti oli pakannut reppuun eväät otin repun ja juoksin eteiseen ja huusin vielä äitille ” Heippis”
Avasin punaisen ulko oven ja juoksin autotallin oven luo ja avasin sen ja otin nopsani sieltä. Tuskin ehdin pistää edes autotallin ovea kiinni kun olin jo pyöräni selässä valmis lähtemään. Lähdin ajamaan jo n. puolen kilometrin kohdalla olin ihan hengästynyt kun olin polkenut niin lujaa kohti tallia. Kun olin tallilla pistin pyörän tallin pyörätelineeseen ja lähdin talliin ensimmäistä kertaa katsoin ympärilleni näin pitkän käytävän ja paljon karsinoita. Kuljin pitkin käytävää ja katsoin eri värisiä nimilappuja yhdessä luki ”Luca” Mietin samalla mielessäni mitä tekisin tänään Lucan kanssa.

Jatkuu…


Päätin mennä puolet koulua ja puolet hypätä koska halusin hoitsustani hyvän tuntuman. Katsoin ruskeaan ja tyhjään karsinaan. Mietin onkohan kukaan tänään tallilta jolta voisin kysyä missä Luca on?
Minun ilokseni huomasin jonkun kävelevän käytävää pitkin kottikärryjen kanssa.
- Hei olen ensimmäistä kertaa täällä enkä tiedä missä hoitsuni on voitko auttaa? Kysyin mietiskellen kuka tämä kaveri on kenen kanssa puhun.
- Toki kerrohan ensin kuka on hoitsusi? Kaveri kysyi ihmetellen kuka minä olen.
- Joo toki kerron se on Luca. Ja ei olla muuten ikinä nähty kuka sä olet? Minä olen Olivia. =)
- Luca on tarhassa toinen vasemmalta ja minä olen Nathalie.
- Okei heippa nähää sit ja kiitos avustasi!
- Ei mitään moikka!
Lähdin kävelemään takaisin päin käytävää ja kun olin ulkona muistelin mitä Nathalie sanoin missä onkaan Luca. Näin hethen päästä tarhat ja katselin ensimmäisestä tarhasta hevosia siellä oli hevosia, poneja ruskeita, valkoisia, mustia kaikenlaisia. Toisen tarhan luona pysähdyin ja katsoin missä Luca. En löytänyt Anttonia olin lähellä saada sydärin kun en löytänyt sitä, kunnes muistin ”Toinen vasemmalta”. Käännyin ja katsoin toisen puoleiseen tarhaan jossa oli Luca. Lucan lisäksi siellä oli 3 hevosta. Menin tarhaan ja hain Lucan silitin taluttaessani sitä sen turpaan se hörähti tervehdykseski. Pidin hetken Lucan sieraimella lapastani, kunnes se hörähti uudestaan ja tunsin kuinka lämpimästi se teki sen. Talutin sen talliin ja pistin sen suoraan käytävälle siksi aikaa kunnes hain tavarat.

Jatkuu...

Vastaus:

Jatkappas vain =)

Nimi: Selina

02.12.2011 22:59
Juoksin kovassa myräkässä kotiin. Söin nopeaa ja pakkasin reppuun eväät, raipan, hanskat ja fleecen varan vuoksi. Äiti vei minut nopeaa tallille, samalla kun meni siihen lähelle töihin.
- Soita kun tulen hakemaan! Äiti sanoi
- Joo. Vastasin hymyillen ja vilkutin perään.

Lompsin vesilätäköiden läpi talliin ja vedin tätä hajua sieraimiini.
- Missä kaikki hevoset on ? Kysyin Sandralta hädissäni.
- Älä huoli, ne ovat vain alkeiskurssilla. Eilen alkoi alkeis-jatkokurssi. Sandra vastasi lempeästi takaisin.
- Ai no hyvä. Sanoin vielä perään.
Join ensin hörpyn vettä ja sitten menin katsomaan tuntia.
- Voi aivan säälittää Leo pieni kun sillä on tuollaiset pienet ratsastajat jotka paukuttavat pohkeilla ja pomppivat puolelta toiselle satulassa. Sanoin hieman surullisen kuuloisena Soufille.
- Niin, no sillehän me emme voi tehdä mitään.

- Hei Selina, tulisitko taluttamaan Leoa kun en millään enään jaksaisi. Tiitu kysyi ohimennen.
- Joo voin mä. Vastasin hymyillen. Tiitu vastasi hymyyn.

Nyt oppilaat kiersivät kaviouraa käynnissä ja tekivät peruutuksia sun muita. Nämä olivat jo minulle tuttuja asioita joten pystyin auttamaan pientä ratsastajaa Lottaa. He ravasitvat vielä hetken ja sitten he saivat antaa kaikille poneille aivan pitkät ohjat ja taputtaa kaulalle. Paitsi taisin taputtaa Lotan puolesta koska hän oli niin pieni että olisi voinut tippua.
- Oletko sä Leon hoitaja. Lotta kysyi.
- Joo olen, eo on tosi ihana. Vastasin ylpeänä. Kun tunti päättyi autoin Lotan alas selästä ja hölläsin hieman mahavyötä. Otin kierteet pois ja menin Leon toiselle puolelle avittamaan.
- Onko kaikki valmiita, voidaanko mennä talliin ? Tiitun ääni kajahti hiljaisessa maneesissa.
- Joo. Kaikki vastasivat.
- Mun pitää mennä, hoidetaanko joskus toisten Leo yhdessä, Lotta sanoi/kysyi.
- Tottakai, vastasin.
- Moikka. huusin vielä perään mutta tämä ei kuullut sitä. Vein Leon talliin ja otin siltä satulan pois. Sitten vein sen paikoilleen. Menin kävelemään maastoon hetkeksi vielä Leolla, Tiitun pyynnöstä.
Ulkona satoi hieman ja puiden latvat heiluivat. Ratsastin yhteen lempipaikkaani jossa on mukava syödä porkkanaa ja laukata tosi kovaa. Mutta tänään en voinut koska sänkipelto oli niin liukas. Joten käännyin kannoiltani ja lähdin kävelemään Leo " allani " kohti tallia. Pieni kävelylenkkimme kesti kumminkin melkein tunnin. Olimme aivan litimärkiä kun astuimme talliin.
- Satoiko siellä noin paljon. Tiitu kysyi hämmästyksestä suu auki.
- Joo, mut oli se silti kivaa. Vastasin.

Menin pesemään Leolta ottamani suitset, taino kuolaimet minä pesin. Vein suitset Leon satulan viereen. Sitten hain repusta kotoa tuomani pyyhkeen ja kuivasin hieman Leoa. Tästä lähti valtavasti likaakin. Tämän kuivattuani harjasin siitä viimeisetkin pisarat pois ja laitoin hetkeksi fleeceloimen kumminkin vielä päälle. Annoin Leolle pienen namupalan ja lähdin itsekkin syömään leipiäni ja juomaan vettäni. Sitten menin laittamaan Leolle sasdeloimen päälle ja vein tämän vaihtoriimussaan ulos. Leo käveli rauhallisesti vierelläni, päätään riiputtaen. Rapsutin tätä vielä otsasta ja sitten päästin sen vapaaksi mutavelliseen tarhaan. Leo ei lönkyttänyt tuttuun tapaan kavereidensa luokse vaan jäi hirnahdellen katselemaan minua kun lähdin pois. Sitten lopulta se lähti hitaasti kävelemään tarhakavereidensa luokse.

Menin Leon karsinalle kottikärryineen ja talikkoineen. Otin Leon karsinan joka oli todella likainen. Toin sinne vielä hieman lisää purua ja kävin tyhjentämässä kärryt. Aloin harjaamaan Leon riimua puhtaaksi mutta ei se onnistunut joten päätin laittaa n muovipussiin ja viedä kotiin pesuun.
- Moi, voiks tulla nyt hakemaan. Soitin äidilleni.
- Joo lähden nyt. Äiti vastasi.

noin viiden minuutin kuluttua äiti kaartoi tallipihaan. Kävin vielä näyttämässä Leon joka oli tullut takaisin aidalle.
- Voi kuinka suloinen, äiti sanoi.
- Niin on, mutta tule nyt. On niin kylmää ja olen aivan märkä. Sanoin äidilleni.
Autossa vielä kerroin mitä kaikkea tein kunnes melkein nukahdin.


bmkrentiiäyhtäämimmobetästätuliii;ooo


- Selina

Vastaus:

En anna tästä nyt mitään kun lopetit =)

Nimi: Sandra

26.11.2011 12:59
Jatkoa!

Harjaan Bingon kiiltäväksi ja teen tämän jouhiin pienet sykeröt.Sitten puhdistan kaviot ja haen varusteet.Saan orille nopeasti varusteet mikä onkin hyvä sillä minulla on tiukka kisaaikataulu.Taluttelen Bingoa ensin ulkona ennen kuin kiristän satulavyön ja lasken jalustimet.Kiinnitän vielä kypärän päähäni ja nousen ori poja selkään.Bingo on hienosti paikoillaan kun nousen satulaan,siksipä kehunkin tätä kun olen päässyt sen selkään.

Lämmittely alueella kuljen pitkin ohjin käynnissä jotta Bingo saisi venyteltyä.Sitten menen ravia keventäen.Lämmitelyn jälkeen ohjaan Bingon edelleen ravissa pienelle okserille.Bingo lähtee hyppyyn hyvästä kohtaa ja siksipä hyppykin on onnistunut."Hyvä poika" Kehun Bingoa ja taputan tätä kaulalle,sitten ohjaan sen 60cm pystylle.Bingo hyppää esteen yli,ehkä kuitenkin hivenen köpelösti.Kehun tätä siltikin pikaisesti ja jatkan sitten taas matalilla verryttely ristikoilla.

Huokaisen kun kuuluttaja kuuluttaa minut vuoroon."Nyt sitä mennään" Kuiskaan Bingon korvan juureen.Ratsastan ravissa aukinaisesta maneesin ovesta sisään,menen kierroksen hiljaisessa ravissa melko pitkin ohjin.Sitten kokoan ohjat ja kiristän tahtia kevyeen kenttäraviin.Ensimmäinen este on 90cm trippeli.Bingo hyppää sen nipin napin yli,#huono alku# Ajattelen harmissani,lykkään harmini kuitenkin myöhemmäksi ja jatkan seuraavalle esteelle joka onkin semmoinen 90cm okseri.Tämä hyppy onnistuu jo paljon paremmin joten kehun oria hiljaa,niin ettgä vain tämä kuulee.Jo puolet radasta Bingo on jo hypännyt ja vieläpä puhtaasti.#Enää vai kolme estettä# Ajattelen kun Bingo lähtee komeaan ponnistukseen.Ori ylittää helposti lähes metrin pystyn joten alan olla toiveikas puhtaasta radasta.

Kun lähestymme viimeistä estettä uskallan tuskin hengittää,kun Binggo lähtee ponnistamaaqn tiedän jo silloin että hyppy tulisi onnistumaan."Hyvä poika!" Huudahdan iloisena ääneen kun hypyn jälkeen tiedän selviytyneeni uusintaan.Lähden hurraa huutojen saattamina pois maneesista.Uusintaan olisi puolisen tuntia ja ninpä päätän antaa Bingolle pienen tauon karsinassa.Ensiksi kuitenkin riisun siltä varusteet ja harjaan hien pois.Laitan orille talliloimen ja vien sen karsinaan missä sitä odottaa raikas vesi ja tuore heinä sekä kaura.Katselen orin syömistä jonkun aikaa mutta sitten haen Carssun sen karsinaan ja ruokin tämänkin.

Kohta joudun harjaamaan ja varustamaan Bingon uudestaan uusintaa varten,siitä Bingo ei kuitenkaan oikein innostu.Joka tapauksessa se on kohta valmiissa kisakunnossa.Lämmitelykentällä vain venyttelen Bingon lihaksia siihen asti kun minut kuulutetaan radalle.

#Puhdas rata tulossa ja vielä hyvällä ajalla# Ajattelen kun enää viimeinen este on jäljellä,110cm okseri.Bingo ylittää sen mutta kompuroi hypyn alussa,siksipä yksi puomeista putoaa.Huokaisten ratsastan pois radalta,#eihän aina voi onnistua# Ajattelen kun jäähdyttelen Bingoa.Riisuttuani varusteet orilta harjaan sen ja tarkistan kaviot.Vasentakajalka kuumottaa vähän joten laitan siihen varmuuden vuoksi kylmäkäärön.Sitten laitan Bingolle taas talliloimen ja vien sen karsinaan.Annan Bingolle vähän heinää ja menen Carssun luo,antaen Bingolle ruokarauhan.

Carssu seisoo käytävälle päin katsoen.Tamma vaikuttaa kärsimättömältä joten päätän jo alkaa valmistella tätä vaikka tämän toiseen luokkaan on vielä ainakin tunti.Menen Carssun kanssa aluksi pienen talutuslenkin sillä tämän jalat ovat jäykät.Teen vartin lenkin Carssun kanssa metsäpolulla,sitten palaan tallille ja alan harjata tammaa.Kun Carssun karva kiiltää puran tämän jouhissa olevat sykeröt ja teen ne sitten uudestaan.Sitten puhdistan kaviot joissa onkin pieniä kiviä,jotka eivät haittaisi aluksi mutta sitten pidemmän päälle ne tulisivat olemaan hevoselle tuskallisia.Vietyäni harjapakin oikealle paikalle alan varustaa Carssua.Viimeiseksi laitan satulan,kiristän satulavyötä vain hiukan koska en aijo heti nousta tamman selkään.Kun olen varustanut Carssun talutan sen ulos jossa annan sen syödä hiukan ruohoa,vaikka se värjäisikin kuolaimet.

Viimein kiristän satulavyön ja lasken jalusimet,laitan kypärän päähäni ja nousen Carssun selkään.Bingo ja Carssu ovat täysin erin laisia: Bingo on jämäkkä ja rauhallinen ja Carssu on siro ja säikky.Ratsastan Carssulla lämmittely alueelle ja aloitan pitkin ohjin.Joudun kuitenkin kohta kokoamaan ohjat sillä Carssu alkaa tanssahdella.

Kun tulee meidän vuoro ratsastan maneesin ja ohjaan Carssun ensimmäiselle esteelle joka on vesieste.Carssulla on niin paljon intoa että joudun pidättelemään sitä kauheasti jokaisella esteellä.Siltikin saamme puhtaan radan joten selviydyimme uusintaan hyvillä panoksilla.

Kerkeän vain höllentämään satulavyötä sillä minun uusintani alkaisi vartin päästä.kohta kiristän satulavyön uudestaan ja nousen ratsaille.Kuljen vain käyntiä lämmíttelyalueella kun muut hyppivät kauheita pystyjä.Kuuluttaja kuuluttaa minut kohta radalle joten siirrän Carssun painoavuilla raviin ja sitten harjoituslaukkaan.Laukkaan maneesiin ja suoraan ensimmäiselle esteelle.Carssu hyppää sen ja monta muutakin todella hyvin ja kun on enää viimeinen este jäljellä olen varma puhtaasta radasta...Iloitsen kuitenkin liian aikaisin sillä Carssu on jo niin väsynyt että pudottaa puomin,ja viimeisellä esteellä! Kehun kuitenkin tammaa kun ratsastan sillä pois maneesista.Palkintojen jako olisi ilta seitsemältä elikkäs tunnin päästä,päätän harjata Carssun hyvin ja tarkistaa senkin jalat.Onneksi ne eivät kuumoita niinkuin Bingon jalat.

Kun olen laittanut Carssun karsinaan menen tarkastamaan Bingon takajalan.Se ei kuumota enää yhtään joten otan kylmäkäärön pois ja jätän orin sitten rauhaan.Menen itse syömään evääni satulahuoneeseen.Olin pakannut evääkseni pillimehun ja leivän.Minulla on kuitenkin kiljuva nälkä joten kun minä olen syönyt omat evään imenen haukkaamaan vielä tallikahviossa toisen leivän.

Palkintojen jaon jälkeen ruokin hoitohevoseni ja tutkin palkintojani.Olin voittanut kahdet estesuitset ja rahaa.Tyytyväisenä menen vielä antamaan Bingolle ja Carssulle porkkanat hyvistä suorituksista.Päivä oli ollut pitkä ja olin erittäin väsynyt,siksipä sanoin kullilleni hyvvät yöt ja lähdin kotiin. Loppu!

//Noutaisin nyt ne palkintoni!

Vastaus:

Hienoa!!! Saat kaikista kisatarinoista yhteensä 300 tr!
-Tiitu

Nimi: Selina

24.11.2011 14:38
Koulusta tultuani söin ja pakkasin eväät. Vedin ratsastushousujen päälle tuuli housut ja laitoin tuulitakin. Ulkona satoi eikä kukaan voinut viedä minua tallille joten ei auttanut muutakuin, kävellä. Pyörästäkin oli lähtenyt kettingit. Noh käveelin lyhyitä nopeita askelia ja välillä myös juoksin. N. 45 minuutin päästä olin tallilla. Kello oli silloin puoli kaksi. Vein nopeaa tavarani taukotupaan ja menin hakemaan Leoa. Aioin hypätä tänään. Harjasin Leon huolella. Otin Leon kuraiset kaviot ja selvitin hännän ja harjan. Hain Leon satulan ja suitset. Laitoin satulan oikeaan kohtaa ja laitoin mahavyön kiinni. Leo pullasi aivan kamalasti, lopulta kumminkin sain sen kiinni. Sitten lämmitelin hetken jääkylmiä kuolaimia jotta Leosta ei tuntuisi niin pahalta. Letitin vielä kauniisti Leon harjan. Sitten talutin Leon maneesiin ja kiristin satulavyön. Säädin jalustimet oikeisiin kohtiin, koska ne olivat tositosi lyhyet joltain eiliseltä alkeistunnilta. Tiitu sanoi itse että voisin hypätä koska Leolla ei ole menty kuin alkeistunneilla, vaikka se menee tänäänkin. Mutta he melkein vain kävelevät niin se ei haittaa. Kun olin päässyt selkään kiristin vyötä vielä yhderrä reiällä kunnes se oli sopiva. Sitten pyysin Sandraa rakentamaan minulle ensin puomit. Ravipuomit. Leo käveli nätisti allani. Hetken päästä kokosin ohjat ja aloin taivuttelemaan Leoa käynnissä ympyröillä. Leo taipui erittäin hyvin molempiin suuntiin. Sitten aloin tulla harhjoitusravissa puomit, muuten kevyttä ravia. Puomien vieressä oli tolpat, koska kohta ne nostettiin esteiksi. Puomien päällä hieman pompotti koska Leo joutui " harppomaan " niiden yli. Tein tätä muutaman kerran myös toiseen kierrokseen kunnes pyysin maneesissa olevaa Sandraa korottamaan ne n. 40cm pystyksi ja toiselle pitkälle sivulle pieni ristikko. Niiden välissä muuri ja sitten vielä peni pysty. Hyppäsin kaikkea ensin suoralla ponilla yksittäisenä kunnes aloin menemään rataa laukassa. Leo meni kaikki erittäin hyvin eikä koettanut ryöstää. Sitten hyppäsin vielä muurin yksittäisenä, menin kevyttäravia hetken ja siirsin Leon käyntiin. Annoin tämän oikein venyttää kaulaansa. " Aijaa, kello onkin vasta kaksi. " Totesin Sandralle joka kokosi esteitä pois. loppukäynnit käveltyäni vein Leon tralliin ja otin hieman hikiseltä ponilta varusteet pois ja vein ne paikoilleen. Sitten harjasin Leon irti ja putsasin kaviot. Tämä oli oikein nätisti joten annoin sille pienen porkkanan. Leo rouskutti sen hetkessä. Rapsutin vielä tämän otsaa, halasin ja laitoin fleeceloimen päälle, koska tämä oli vähän hikinen. En vienyt Leoa ennemmin enkä myöhemmin ulos koska kaikki muutkin oli haettu sisälle. Vein Leon harjat paikoilleen ja otin kottikärryt Medinalta joka oli juuri putsannut Pilven karsinan.
Leon karsinassa ei ollut juuri mitään. Joku oli siis puhdistanut sen jo (: Vein kottikärryissä olevat lannat lantalaan ja kärryt, ja talikon paikoilleen. Sitten menin putsaamaan Leon ruokakupin mikä oli aivan limaisten kaurajäännösten peitossa. Siinä minulla vierehti aikaa noin viisitoista minuuttiia. Jätin Leon tunniksi rauhaan ja juttelin sillä välin mukavia tallityttöjen kanssa. Tiitu tuli tallille ja toi listat , alkeiskurssilaisten tuntilistat. Joku pieni tyttö nimeltä Anni meni Leolla. Kello oli jo melkein puoli kun menin harjaamaan Leoa valmiiksi. Anni saapui melkein heti Leon karsinalle. " Hei, ootkos sä Anni " kysyin pikkutytöltä joka seisoi ujosti ja hiljaa Leon karsinan edessä. " joo " Tyttö vastasi kohteliaasti. " Voin auttaa sua, taluttaa ja varustaa ja näin " kerroin tytölle. " kiva " tyttö vastasi edelleen ujosti mutta lyhyesti. Harjasin toisen puolen ja Anni toisen. pidin Leon oikeaa etujalkaa ylhäällä jotta Anni sai putsattua sen. Putsasin itse loput Annin pyynnöstä. Kello oli jo kymmentä vaille viisi kun aloimme varustaa Annin kanssa Leoa. Laitoin satulan ja mahavyön kiinni. Neuvoin samalla Annia. Sitten Anni sai laittaa ohjat Leon kaulalle ja laitoin loput itse. Leo otti kuolaimetkin tosi nätisti. Anni laittoi molemmat remmit kiinni, juuri oikeisiin kohtiin. Hieman vain minun avustuksella ! (: Napsautin riimunvarren lukon kiinni sillävälin kun Anni laittoi kypäräänsä päähän. " Voinko mä auttaa " kysyin Annilta. " Joo, tää ei mee kii " Anni vastasi. " noin " sanoin kun lukko nasahti kiinni. tiitu tuli käymään karsinalla ja kysyi että olemmeko valmiita. Näin hän teki myls muille ratsastajille. Kävelimme jonossa maneesiin. Anni talutti riimunarusta ja minä autoin hieman toiselta puolelta. Menimme keskelle ja kiristin tämän pienen ponin vyön. Sitten autoin Annin kyytiin ja lyhensin tälle monella reiällä jalustimet. Anni laittoi pienet jalkansa jalustimiin ja otti ohjat käteen. Menimme kävelemään kaviouralle. Kun tuntilaiset olivat kävelleet puolituntia he saivat ottaa ohjia tuntumalle, vaikkei sitä osanneetkaan kunnolla. Autoin Annia hieman. Sitten kaikki alkoivat tempoa ponejaan raviin koska Tiitu antoin luvan. Autoin hieman koska Leo leikkii aina pienemmillä kamalan laiskaa. Lopulta Leon lähdettyä raviin kerroin tytölle miten kevennetään. Vaikka tällä tulikin väärä kevennys se ei haitannut. " Saatte jatkaa ravissa muuten mutta täällä on puomit jotka täytyy mennä käynnissä" Tiitu kertoi. heidän tehtyään tätä hetken Tiitu kysyi " haluatteko käydä kävelemässä loppukaynnit maastossa. ? " Kaikki olivat ihan innoissaan. Tiitu käveli joukon kärkenä ilman talutettavaa hevosta ja toisena oli Anni, Leo ja minä. kävelimme maastossa noin kaksikymmentä minuuttia. Tämä oli päivän ainut tunti joten se ei haitannut että se meni hieman yliajalle. Takaisin tallissa hoidin Annin kanssa Leon pois ja tämä kiitti minua ( siis se Anni ) Paijasi Leoa vielä hetken ja seitsemältä isä haki minut.


- Selina

hups ku huono O:

Vastaus:

Hienoa! En ehdi nyt kommentoida eli saat rahat suoraan!
Saat tästä 110tr!
-Tiitu

Nimi: Medina
Kotisivut: http://medinantalli.suntuubi.com/

22.11.2011 20:19
”Opettelette kotona sitten kirjassa olevien 25 alkuaineiden lyhenteet seuraavalla kerralla pidettävään testiin. Voitte lähteä”, näin kemianopettajamme lopetti tiistain viimeisen tunnin. Tuolit raapivat lattiaa ja kaikki ryntäsivät ulos muistamatta, mitä opettaja sanoi. Tavallista.
Minä olin koko päivän ollut haaveissani ja opettajat olivat minua monta kertaa palauttaneet takaisin maan pinnalle.
- Voitko sä jäädä mun kanssa kylälle hetkeks koulun jälkeen? Kysyi paras kaverini, mutta vastasin kieltävästi:
- En mä kun meen tallille, mä sain sieltä hoitsun! Selostin innoissani, mutta kaverini suusta pääsi vain tylsä ”jaa”. Niin normaalia. Olen koulussa yleensä se hiljainen ja huomaamaton. Osa johtuu siitä, että jos teen tai sanon jotain erityistä, minut haukutaan heti lyttyyn. Mutta hevoset ovat auttaneet minua aina jaksamaan!
Pyöräilin siis taas normaalisti kotiin, yksin. Ketään ei ollut kotona, vain kissani Timi. Se hyppäsi syliini heti, kun istahdin hetkeksi syömään omenaa keittiön tuolille. Omenan mutustettuani heitin reppuni huoneeni nurkkaan ja aloin penkomaan tallivarusteitani kaapistani. Niitä ei oltu hetkeen tarvittu...
Kun olin saanut kamppeeni päivänvaloon, aloin pukemaan niitä päälleni ja lopulta olin taas kunnon tallitytön näköinen. Hevosista olikin ollut jo vähän taukoa muuton jälkeen. Löysin myös tallireppuni ja pakkasin sinne kameran, kännykän, avaimet ja hieman evästä. Kypärä ja ratsastussaappaat kulkisivat pyörän korissa.
Pamautin ulko-oven kiinni ja kävelin pyörälleni, jonka olin saanut synttärilahjaksi syksyllä. Tavarat kyytiin ja matkaan! Lunta oli vähän tiellä, enkä tajunnut jäätä sen alla. Yhdessä kurvissa sitten tapahtui; kuului Rysk ja Pam ja loppu onkin sensuroitu tästä tekstistä... Kun olin mönkinyt pyörän kanssa ojasta ylös, jatkoin matkaani, polvesta verta vuotaen.
Kiukkuisuuteni palasi, kun olin tallilla. Lauleskelin eri joululauluja – rakastan joulua. Parkkeerasin pyöräni tallin oven eteen ja astuin arasti sisään. Jostain päin tallia kuului puhetta ja kolinaa. Lähdin ääntä kohti uteliaana, koska minulla ei ollut aavistustakaan, minne minun pitäisi mennä. Ehkä he voisivat auttaa.
Näin pian Tiitun juttelemassa jonkun minulle tuntemattoman tytön kanssa. Menin heidän luokseen ja moikkasin kumpaakin. Sitten kysyin hiljaa Tiitulta, minne voisin jättää tavarani.
Tiitu: Heippa! Tavarasi voit viedä tuonne tallin perällä olevaan hoitajien huoneeseen. Tässä muuten on Soufi!
Soufi: Moi! Ootko sä se Pilven uus hoitaja?
Minä: Joo, oon, Medina. Ootko sä sitten Miken hoitaja, kun harjaat sitä?
Soufi: Oon. Meen tänään vähän esteitä, haluisitko tulla katsomaan? Ja kyllä siellä muutenkin mahtuu samalla ratsastamaan.
Minä: Okei! Voisin tulla Pilven kanssa sinne teidän kanssa. Vai onko sulla kiire, voin olla aika hidas laittamaan valmiiks..?
Soufi: Ei mulla kiire oo, voin vaikka auttaakkin sua!
Lähdin viemään tavaroitani hoitajien huoneeseen ja mietin onnellisena, miten hyvin minut otettiin vastaan. Aivan eri kuin koulussa, tämä Soufi vaikutti tosi mukavalta ja kaikki huomioivalta. Onneksi näin. Samalla, kun vein tavarani, kävin hakemassa Pilven tavarat satulahuoneesta. Sen satula oli hyvässä kunnossa oleva, normaali yleissatula. Kaikki varusteet olivat siistejä ja hyvin hoidettuja. Laskin tavarat Pilven karsinan eteen valmiiksi odottamaan ja lähdin ulos hakemaan Pilveä tarhasta.
Ulkona satoi lunta. Pilvi seisoi tarhassa pää korkealla ja hirnui kimeästi loukkaantuneena, kun Mikke oli viety pois tarhasta. Neitimäisin neiti, mikä ikinä voi olla, ainakin siinä vaiheessa. Se lopetti kuitenkin pian ja ravasi viereisessä tarhassa olevien hevosten lähelle. Siinä sitten näin Pilven kyljet – mutakuorrutettu poni. Huhhuh, ja vielä sulaa lunta siinä päällä. Monien ensikohtaus hoitsunsa kanssa on kuin unelma – hevonen on komea ja karva kauniisti suittu. Minun ja Pilvin kohtaaminen: ei ihan unelma, mutta aloin nauramaan itselleni. Aluksi polkupyörällä kaatuminen, nyt tämä. Mitä seuraavaksi? Toivottavasti edes selässä pysyn!
Portilla ollessani huusin ”Pilvi!”. Poni kääntyi katsomaan minua ja uteliaasti lähti minua kohti. Se jäi tuijottamaan minua hetkeksi muutaman metrin päähän ja näytti ankarasti pohtivan, olenko kenties uusi vai vanha tuttu. Lopulta se tuli luokseni ja nuuhkaisi kättäni varovaisesti. Kiinnitin riimunnarun sen riimuun ja lähdin johtamaan sitä suurta tallirakennusta kohti. Se käveli pitkin askelin perässäni ja tutkaili minua vieläkin katseellaan.
Tallissa vein sen omaan karsinaansa, joka oli Miken karsinaa vastapäätä. Soufi alkoi nauramaan, kun näki Pilvin. Naurahdin itsekin, mutta sitten tartuin kumisukaan ja juuriharjaan. Niillä aloin porstaamaan kuraa pois neidin karvapeitteestä. Se piti voimakkaista otteistani harjatessa ja alkoi kutittelemaan ylähuulellaan aluksi olkapäätäni. Kikatin, se kutitti, mutta pian nauru loppui, kun hampaanjäljet olivat painuneet hartioihini.
- Aijai, no en mä kuitenkaan mikään hevoskaveri ole, jota voi hampailla vähän rapsutella, sanoin sille ja hieroin niskaani. Kuinkakohan mustelmilla olisinkaan kotiin päästyäni... Aloin taas pian kuitenkin nauraa ponille, ei se tajunnut tilannetta. Katsoi vaan ihmeissään ja mietti varmaan, miksei hellyydenosoitukset kelpaa.
Hoito jatkui ja sain loppujen lopuksi Pilvin kokonaan harjattua. Suojia ei kuulemma tarvinnut, kun menee koulua, joten aloin suoraan asettamaan satulaa oikealle kohdalle. Kun aloin kiinnittämään vyötä, huomasin tamman mahan yhtäkkiä pullistuvan, ja vyö ei mennyt kiinni. Rapautin taskussani ollutta karkkipaperia ja Pilvi rupesi katselemaan, mistä tuo mielenkiintoinen ääni lähti. Siinä vaiheessa se unohti pullistelemisen ja sain vyön kiinni.
Laitoin vielä suitset ja vedin kypärän päähäni. Lähdimme Soufin ja ponien kanssa maneesia päin.
Soufi: Ihanaa, kun täällä on maneesi. Nyt ei todellakaan jaksaisi ratsastaa ulkona – saati sitten talvella!
Minä: No älä muuta sano. Ollaan onnekkaita, kun on kunnon maneesi lämmityksellä. Harvalla on näin hyvät oltavat!
Maneesissa kiristimme vöitä ja hyppäsimme selkään. Tai no, minun osaltani se oli enemmänkin, kuin olisi katsonut norsunpoikasen jumppahetkeä. Taidot vähän ruosteessa... Lopulta olin kyydissä, onneksi Pilvi on pieni connemara eikä mikään westfalenilainen! Kiertelimme pitkin ohjin ympäri maneesia pitkin ohjin, Soufi oli käynyt siinä minua odotellessaan jo laittamassa pari estettä valmiiksi.
Kokosin ohjat tuntumalle ja aloin taivuttelemaan pikku hiljaa käynnissä ympyröillä kumpaankin suuntaan. Pilvi rikkoi välillä raviin, se oli innoissaan, kun näki esteet. Tänään ei kyllä hypättäisi... Ainakaan jos minä päätän, toivottavasti päätäntävalta sitten pysyy minulla eikä Pilvillä!
Kävelin aika kauan ja Pilvi alkoi rauhoittua, kun tajusi, ettei raviin vielä lähdettäisi. Kun se käveli hyvin kuulolla ja myötäsi mukavasti niskasta, annoin sille luvan siirtyä raviin. Se lähti reipasta, ponimaista raviaan eteenpäin vähän liian kiireisessä tahdissa. Aloin rauhoittamaan ravia ja tein taas ympyröitä. Pilvi alkoi tottelemaan ihan hyvin ja taipui kumpaankin suuntaan moitteetta. Oikea suunta tuntui aluksi vähän vaikeammalta, mutta tamma vertyi pian siihenkin suuntaan.
Sitten päätin koittaa laukkaa. Ohjasin sen pääty-ympyrälle ja nostin rauhallisesta ravista laukan, joka onnistui aika hyvin! Ihmettelin sitä niin, että unohdin huolehtia ohjaamisesta, saatika pidätteistä... Pilvi näki tilaisuutensa koittaneen ja lähti kiihdyttämään ja pukitti pari kertaa kohtuullisen isot pukit! Keikuin sen kaulalla ja Pilvi pysähtyi, koska olin niin inhottavasti sen liikkeen edessä. Ei onneksi ratkaissut tilannetta pukeilla...
Soufi ratsasti viereeni, kun möngin takaisin satulaan. Hän kysyi, miten kävi – ilman mitään muita sanoja kumpikin räjähdimme nauruun! Osaan kuvitella, miltä se näytti... Huhhuh, mutta ratsastusta piti jatkaa. Menin vähän laukkaa kumpaankin suuntaan ja sitten aloimme jäähdyttelemään heppojen lihaksia. Päätimme lähteä kävelemään hetkeksi maastoon.
Soufi opasti minut pienelle, loppukäynteihin sopivalle tielle, jossa mahtoi ratsastamaan vierekkäin. Tutustuimme toisiimme, kun hevoset löntystelivät tyytyväisinä tuttua tietä pitkin eteenpäin. Soufi oli kuulemma eri paikkakunnalla asuva, mutta samanikäinen kuin minä. Hän oli tosi mukava ja päätimme lähteä joskus muulloinkin yhdessä ratsastamaan.
Olimmekin taas tallin pihassa! Hyppäsimme alas satuloista ja talutimme hevoset karsinoihinsa. Riisuimme ne varusteista ja vippasimme fleeceviltit päälle, koska kumpikin oli hionnut vähäsen.
Istahdimme varusteet paikoilleen vietyämme hoitajien huoneeseen miettimään, mitä tekisimme, koska poneja ei vielä voinut viedä tarhaan. Otin reppuni ja kaivoin evääni, eli leivän ja mehua, pöydälle ja aloin syömään niitä. Soufi katseli sillä välin kameraani, joka oli aika hyvä Canonin järkkäri. Tykkäsin valokuvaamisesta, niin kuulemma Soufikin. Siispä keksimme mennä kuvaamaan hevosia!
Kuvasimme poneja vähän joka kuvakulmasta ja vuorotellen. Se oli hauskaa, vaikka oikein hienoja kuvia ei tällä kertaa tullut... Mikkekin luimisteli kameralle ja kahdelle kikattelevalle tytölle. Sitten hevoset olivatkin jo onneksi kuivaneet niin, että pystyimme viemään ne takaisin tarhaan. Mikke ja Pilvi ovatkin tarhakavereita. Kun saimme ne sinne, menimme kumpikin hakemaan reppumme hoitajien huoneesta ja menimme pyöriemme luo. Vaihdoimme puhelinnumerot ja lähdimme polkemaan eri suuntiin.
Päivä oli ollut ihana. Pilvi oli toiveideni hoitsu, kiltti ja kujeileva pikku poni. Ja olin lisäksi saanut hyvän ystävän. Mustelmiakin oli vain muutama!

Siinä siis eka tarina :) Jos Soufi luet tämän, älä välitä, että tietosi (pidät valokuvaamisesta, asut eri paikkakunnalla jne...) ovat varmaan vääriä, mutta minulla ei ollut aavistustakaan, minkälainen olet! :D

Vastaus:

Hienoa! Hyvä aloitustarina! Hyvä kun oli vähän jotain alamäkiäkin eikä vain sitä samaa "tulin ekaa kertaa tallille ja hoitsuni oli upea kiiltäväkarvainen englannin täykkäri jolla ratsastin ja se meni täydellisesti" -juttua! Saat tästä 120tr!
-Tiitu

Nimi: Selina

21.11.2011 17:57
Pyöräilin tallille kymmenen maissa. Olin tallilla hieman ennen puolta yhtätoista. Jätin Pyörän telineeseen, muiden pyörien viereen. Kävelin suoraan talliin jossa Tiitu olikin jo. " Hei " sanoin ystävällisesti Tiitulle. " Ai hei " Tiitu vastasi. Sitten jatkoinkin matkaa taukotupaan. Oveen oli kiinnitetty lappu: " Tänne EI kengät jalassa! " Puhdistin kegän pohjani ruohomattoon ja heitin repun ovelta " reppu kulmauksseen " Siellä säilytettiin siis kaikki reput. Menin halaamaan Leoa ulos tarhaan. Vein tälle samalla porkkanan. Leo rouskutti sen tyytyväisenä kunnes kävelin takaisin talliin. Odotin että sain Sandralta kottikärryt ja talikon. Hän putsasi vain ensin vielä Carssun karsinan. Sain kottarit aika nopeaa. Vein ne Leon karsinan eteen ja puhdistin Leon karsinan. Se ei ollut kovin likainen koska olin ottanut sen eilen illallla. Kävin tyhjentämässä Sandran ja minun luomat lannat kärryistä lantalaan. Vein tavarat paikolleen ja menin putsaamaan Leon kupit. Pyyhkäisin myös seinät ja karsinan oven. Sitten otin Leon riimun ja riimunvarren. Kävelin kohti Leon tarhaa. " Poikaa, tules tänne " huutelin Leolle. Leo ravasi harja hulmuten luokseni. Annoin pusun tämän silkkiseen turpaan ja rapsutin hieman otsasta. Laitoin Leolle päitset päähän ja suljin takaisin tarhan portin. Lähdin kävelemään Leo oikealla puolellani talliin. Taputin hieman Leoa kaulalle. Avasin narisevan tallin oven ja pyysin Tiitua laittamaan sen kiinni. Vein Leon karsinaan ja otin tältä päitset pois. Annoin riimunvarren roikkua siinä. Laitoin karsinan oven hetkeksi kiinni ja hain Leon harjat. Kävelin kohti Leon karsinaa josta tämän pää näkyikin jo. " Voi Leo, sä oot ihan hupsu " Totesin tälle hieman nauraen. Otin Leolta loimen pois ja laitoin sen telineeseen. Harjasin Leon läpi pölyharjalla ja sitten pehmeällä harjalla. Harjasin Leon pään ja putsasin jäiset kaviot, jotka lopulta lähtivät puhtaiksi. Siirsin korin reunemmaksi ja laitoin karsinan kiinni. Hain Leon suitset ja satulan. Laitoin ensin satulan ja laitoin mahavyön kiinni. Se kaikki meni ongelmitta vaikka Leo hieman pullistelikin. Sitten laitoin suitset ja Leo otti kuolaimet erittäin hyvin, laitoin remmit oikeisiin kohtiin kiinni ja lähdin ratsastamaan maneesiin. Siellä ei ollut ketään. Käveltyäni noin. 15 min kokosin ohjat ja aloin hieman ravailla. Leon sieraimista tuli " höyryä " koska oli niin kylmä. Aloin ratsastamaan ensin ovi päätyyn ja peilipäätyyn suuret voltit harjoitusravissa, muuten menin kevyttä ravia. Taivuttelin myös näillä samoilla volteilla ja muuten pidin Leon aivan suorana. Hetken ratsastettuani tätä tehtävää vaihdoin suuntaa ja tein saman toiseen suuntaan. Leo toimi oikein hyvin. Hetken kuluttua jätin voltit pois ja aloin ratsastamaan hyvin koottua laukkaa aina keskiympyrällä muuten harjoitusravia. Jätettyäni keskiympyrän pois Menin suorat urat aina taivutettuna sisälle päin, ja sitten ulospäin. Jatkoin vielä hetken suoraa uraa kevyessä ravissa, istuin harjoitus raviin ja siirsin käyntiin. Taputin Leoa kaulalle ja halasin tätä. Otin jalat pois jalustimista ja annoin aivan pitkät ohjat. Menin ulos kävelemään melkein kahdeksikymmeneksi minuutiksi. Sitten menin tallipihalle, nousin satulasta ja nostin jallustimet. Vein Leon talliin ja otin ponilta varusteet ja vein ne satulahuoneeseen. Nappasin samalla mukaan kavioöljyn ja sudin. Laitoin Leon käytävälle ja harjasin tämän huolella kaikilla harjoilla. Harjasin pään pääharjalla ja otin kaviot joissa ei ollut muutakuin irtonaista turvetta. Sitten öljysin Leon kaviot, ensin oikean etusen, oikean takasen kiersin Leon takaa ja otin vasemman puolen takajalan ja sitten vasemman etusen! Laitoin Leolle loimen päälle ja lähdin viemään tätä ulos. Leo käveli nätisti vierelläni. Hieman ennen tarhaa annoin Leolle herkun ja avasin portin. Otin tältä riimun pois ja päästin sen vapaaksi tarhaan muiden luokse. Leo jäi heti portin viereen syömään heinää koska kaikki kaveritkin olivat siinä. Hyvästelin vielä Leon ja lähdin kotiin. !

- Selina(:

Vastaus:

Hyvä! Vähän saisi olla enemmän kuvailua!
Saat tästä nyt 50tr!
-Tiitu

Nimi: Sandra

21.11.2011 17:24
//Tänään en kerkeekkään jatkaa joten olen toosi pahillani!

Nimi: Selina

19.11.2011 22:24
Heräsin jo 05.37. Minua ei väsyttänyt lainkaan. Menin katsomaan pienestä pyöreästä ikkunastani pihalle. Aurinko pilkahti. Oli pimeää ja hieman sumuista. Kävelin portaat hiljaa alas ja otin itselleni aamupalaksi muroja. Äitini nukkui vielä. Avasin hiljaa jääkaapin oven, otin maidon, kaadoin sitä kuppiin ja laitoin sen takaisin. Suljin jääkaapin oven mahdollisimman hiljaa ja äänettömästi. Sitten kaadoin hieman muroja kuppiin ja istuin pöydän ääreen. Luin samalla uutta ostamaani villivarsaa. Laitoin astiat tiskikoneeseen ja mmuropaketin takaisin kaappiin. Kävelin portaat takaisin ylös. Vaihdoin ratsastushousut jalkaan ja laitoin lämpimän fleecen päälle koska mittarin lukema oli -8 astetta. Kävin pesemässä hampaat ja petasin pedin. Otin kypärän kaapista ja vein sen alas eteiseen. Sammutin kaikki valot ylhäältä. Laitoin tallilaukkuuni evästä eilen ostamani mehupullon ja porkkanoita. " Ääh kello on vasta seitsemän " mietiskelen. Noh kirjoitin äidille lapun keittiön pöydälle että lähden tallille. Laitoin uuden vetaisin toppahousut vielä ratsastushousujeni päälle ja toppatakin fleecen päälle. Vedin pipon aivan korville ja laitoin lapaset käsiini. Lähdin tallille jo ennen pulta kahdeksaa koska matkani kestäisi kävellen melkein puoli tuntia.

Tiitu kaarsi juuri samaan aikaan tallinpihaan kun minä laitoin pyörääni lukkoon. Menin tervehtimän Tiitua autolle. Sanoin Tiitulle että " Voin aittaa tänään aamutallin tekemisessä. Ja ajattelin jo olisin tänään käynyt taluttelemassa Leoa maastossa " " Okei, Tiitu vastasi ystävällisenä. Kiva kun joku tulee auttamaan minua aamutallissa, se on nimittäin aika raskasta tehdä se viikosta toiseen aina yksin. " " Eipäs se mitään, on ilo auttaa " Vastaan ja hymyilen. Kävelen Tiitun kanssa kohti tallia ja juttelemme jotain vain. Käyn heti tervehtimässä Leoa. Rapsutan tätä otsasta. Leon pää vain nuokkuu maassa ja se on aivan unenpöpperöinen. Vien reppuni taukotupaan. Otan toppahousut ratsastushousujeni päältä pois ja laitan talvikengät takaisin jalkaan. " Voi ei, minulla jäi kypärä eteiseen " sanoin Tiitulle suu auki. " Voit lainata tallilta kypärää " Tiitu vastaa mukavasti hymyillen. " No hyvä " vastaan vielä kerran takaisin. Menin harjaamaan päätään roikuttavan Leon. Nostin hieman Leon päätä jotta saisin rapsuttaa tätä otsasta. Kun annan pienelle ponille porkkanan se havahtuu ja hirnahtaa. Aivan kuin se ei olisi huomannut minua. Harjaan Leon pään ja jatkan Leon harjaamista muualta. Harjaan ensin pölyharjalla ja sitten pehmeällä harjalla. Oikean puloisessa etusessa ei ole juuri mitään, harjaan sen vain kaviokoukun harjalla läpi. Vasemmassa etusessa taas puolestaan on paljon putsattavaa. Kummissakaan takasissa ei ole kanskaan juuri mitään putsattavaa.

Jätän Leon vielä hetkeksi rauhaan ja menen auttamaan Tiitua aamuheinien jaossa ulos. " Voi kiitos kun jaksat auttaa Selina " Tiitu sanoo. En voi muuta kuin hymyillä. Menen hakemaan osan hevosista tuodakseni ne ulos ja Tiitu osan. Sitten käväisen vielä laittamassa sähköt päälle. Menen Leon karsinaan jossa tallissa oleva ainot poni riiputtaa vieläkin päätään. Kun loksautan riimunarun lukon kiinni tämä näyttää havanhtuvan. " Ai nyt mennään johonkin, Leo näyttää tuumivan " Lähden kohti ihanaa maastopolkua. Lunta on hieman maassa ja kävelen Leo rinnallani hitaasti käyntiä eteenpäin. Minulla on pari porkkanaa taskussa, ja Leo näyttää tietävän sen. Käveltyäni hetken kuulen metsässä tömistelyä. " Joku on varmaan ratsastamassa " Totean Leolle. Pysähdyn ja jään kuuntelemaan ääniä. Leo vetää kamalasti ääntä kohti ja kunnes suuri shire jolla joku ratsastaa. Leo huomaa että se on vain hevonen joten jatkamme matkaa. Hetken päästä polku levenee ja ja juoksen hieman jotta Leo lähtisi ravin. Leon ravattuaan hetken siirrän tämän takaisin käyntiin ja käännyn takaisin mistä olen tullutkin. Pian olenkin jo tallilla.

Harjaan Leon ulkona hoitopuomilla vielä huolella ja tarkista tyhjät kaviot. Pyydän Tiitua katsomaan Leoa hetken koska haen tämän ehjän riimunarun. " kiitos, kiitän Tiitua " " Tälläkertaa oli minun vuoro auttaa sinua " Tiitu sanoi ja hymyili. " Muuten Tiitu, en tarvinutkaan kypärää, unohdin että mene vain taluttelemaan" " Okei " Tiitu vastasi. Vein Leon tarhaan ja jäin hetkeksi katselemaan. Kunnes kävelin ripeää vauhtia taukotupaan. Kaivoin kassista upouuden järjestelmäkamerani. Se oli canon EOS 1000 D. Sillä ei saanut videoita mutta erittäin hyviä kuvia. Otin pari kuvaa muista hevosista, mutta pääosassa kuvailin pelkästään Leoa. Sain hyviä kuvia kun Leon riehui, pukitteli, piehtaroi ja laukkasi. Sen lopetettuaan se meni tuttuun tapaan syömään. " Leoo " kutsuin ponia aidalta. Leo ravasi pehmeästi luokseni. Rapsutin häntä hieman otsasta ja annoin viimeisen porkkanan tälle. Sitten Leo ravasi yhtä pehmein askelin pois kuin oli tullutkin.

Vein kameran takaisin laukkuun ja söin eväät ja hörppäsin mehua. Tiitu olikin jo lähtenyt kotiin. Lakaisin käytävän ja puhdistin kaksi karsinaa Leon karsinan lisäksi. Puhdistin Leon kupit ja lähdin sitten polkemaan takaisin kotiin.

Olin kotona noin 10.00. " Hei! " Huusin ovelta. " Ai hei, äiti huusi takaisin" Kävelin ylös vaihtamaan toiset vaatteet ja laitoin takin, pipon, ja hansikkaat takaisin kaappoiin ja tyhjensin repun. " Oliko kivaa tallilla? " äiti kysyi " Joo, oli. " vastasin. " Äiti, arvaa mitä. Kun olin taluttamassa Leoa maastossa näin semmosen valtavan ison Shiren jolla joku ratsasti" " vau, oliko s sitten upea ?" äiti kysyi. " oli, mutta ei se Leoa voita" vastasin ja virnuilin! :)-Selina(:

Vastaus:

Ihan mukava! Voisit ratsastella Leolla jo melki joka kerta jos ehdit =) Tarina oli ihan mukava =)
Saatb tästä 80 tr!
-Tiitu

Nimi: Sandra

19.11.2011 17:33
Jatkoa!

Hypyn jälkeen minun ei edes tarvitse katsoa taakseni tietääkseni että hyppy on onnistunut täysin,sillä yleisön ääni paljastaa sen."Hyvä" Kumarrun Carssun korvan viereen ja kuiskaan kehun.Seuraava este on 120cm pysty,lähestyn estettä päättäväisesti ohjat lyhyinä ja katse esteessä.Joudun pidättelemään Carssua ennen estettä kun tämä meinaa lisätä tempoa ja siirtyä laukkaan.En halua kuluttaa tamman voimia loppuun koska tällä kierroksella aika ei ratkaisisi,vaan kokonaisuoritus.Alas tulo esteen jälkeen on ehkä hivenen horjuva mutta itse hyppy on täydellinen.Kaiken lisäksi Carssulla on liitävä tyyli! Seuraavaan esteeseen on sen verran väliä että hidastan Carssua hiukan,pysymme kuitenkin kevyessä ravissa koko ajan.Seuraava este on semmoinen 125cm heinäeste ja joudun lyhentämään Carssun askelia jotta tämä voisi lähteä ponnistamaan juuri oikeasta kulmasta.Carssu hyppää esteen reilulla ilmavaralla eikä esitä pienintäkään väsymisen merkkiä.Kehun tammaa pikaisesti ja sitten valmistaudun okseri sarrjaan joka on edessä päin.Okserit ovat vain 120cm,mutta fyysisesti rasittavampia kuin esimerkikiksi 130cm pysty.Nojaan eteen päin kun Carssu ponnistaa ja taakse päin alastulossa.Sitten heti perään toinen hyppy ja kolmaskin hyppy...Sarjan jälkeen on enää pari estettä niin olisin suorittanut radan,ja vieläpä puhtaasti.Vuorossa on enää vinotukki,pystypalkki,vesieste ja Spa-este.Nyt kuitenkin ravaan kevyessä kenttäistunnassa kohti vinotukkia,korkeudeltaan ehkä melkein 130cm.Carssun jalka hipaisee tukkia mutta se ei johdu väsymyksestä vaan siitä että Carssu ponnisti liian aikaisin.Huokaisen helpotuksesta kuitenkin kun olemme hypänneet esteen ja lähestymme jo vauhdilla vesiestettä joka sekin on 130cm.Vesi hämää Carssua,tai ainakin luulen niin,tämä kuitenkin hyppää täydellisesti.Edes piste iin päältä ei jää puuttumaan! Enää on pystypalkki ja Spaa-este,ajattelen innoissani.Pystypalkin Carssu ylittää helposti sen yli liidellen ja sitten ravaamme kohti viimeistä estettä,Spa-estettä kohti.Uskallan tuskin hengittää kun Carssu lähtee ponnistukseen,hetken jo luulen että Carssu on lähtenyt lentoo,onneksi tämä kuitnkin laskeutuu pian ajatukseni jälkeen maahan.Yleisö puhkeaa hurraamaan ihan kuin unessanikin ja sitten kuuluttaja kuuluttaa: "Siinä saitte nähdä upean suorituksen,nimittäin puhtaan radan!" Yleisö hurraa vielä silloinkin kun ratsastan pois maneesissa.Mutta toisin kuin unessani nyt kukaan muu kuin Selinä ei tule onnittelemaan minua,eikä se haittaakaan minua.#Tiitu on varman katsomassa maneesissa kisoja# Ajattelen kun jäähdyttelen Carssun viemällä sen pienelle kävelylenkille.

Palattua lenkiltä höllennän satulavyötä ja avaan sen sitten kokonaan.Lasken painavan satulan hoitopuomille ja sitten laitan Carssulle riimun ja sen narun,otan suitset pois ja talutan Carssun hetkeksi nurmipenkalle josta se alkaa syödä ruohoa.Sillä välin kun Carssu syö ruohoa minä harjaan siitä enimmän hien pois ja sitten vielä kuivaan tamman.Annan Carssun syödä kymmenisen minuuttia ja sitten varustan sen vieä uudelleen uusintaa varten.Talutan tamman lämmittely alueelle kuten viimeksikin, mutta hyppään vain pari ristikkoa ja menen ravissa puomisarjoja kunnes kuuluttaja taas kuuluttaa minut ja Caritan radalle.Nyt menen hiljaista laukkaa maneesiin sillä tällä kertaa aika ratkaisisi ja virheet pyöristetään lisä sekunneiks.Ensimmäinen este on muuri jonka Carssu ylittää helposti.Sitten on pari okseria ja pystyä.Kaikki ne Carssu hyppää helposti,kaikki sujuu hyvin kunnes...Kunnes tullaan vesiesteen luo,siellä Carssu säikähtää jotain ja kieltää.#Ei hätää,jos saamme nopean ajan voimme silti sioittua# Ajattelen kun ohjaan Carssun uudestaan esteelle laukassa.Carssu melkein kiitolaukkaa esteitä kohti,tiedän että ei ole järkevää mennä niin kovaa mutten enää pystynyt hillitsemään itse päistä tammaa.Kuuluttaja toteaa yleisölle sen minun strategiaksi: "Kovaa ja hallitusti!" Onneksi se sillä perusteella oli kai hallittua...Viimein olen suorittanut radan,ja hyvällä ajalla vieläpä!

Jäähdyteltyäni harjaan Carssun kunnolla ja laitan sille ohuen fleeceloimen,sitten vien sen tarhaan.Samalla haen Bingon sisälle ja alan harjata tätä.

Sori kun laitan tämän tarinan kolmeen osaan koska en jaksa tänään kirjottaa Bingon kahta luokkaa + niiden uusinnat ja sit on vielä Carssun toinen luokka ja sen uusinta...Joten jos käy jatkan tätä vielä huomenna?

Vastaus:

Juuuuu

Nimi: Sandra

19.11.2011 09:26
//Kyllä mä alun perin kirjoitin martingnaalit ohjiin mutta sit mä vähän korjailin tekstiä ja muutin sitä vähän,niin sitten mä taisin poistaa "suojat jalkoihin" Sillä kyllä mä mun muistaakseni kirjoitin että martingnaalit ohjiin.Kone vähän temppuilee...

Vastaus:

Ookkei =) Selvä homma! Aattelin vaa että jos et tiedä oikeesti nii sillee =)

Nimi: Selina

18.11.2011 21:03
Kello oli 12.3O kun pääsin koulusta, juoksin nopeaa kotiin. Kotona pakkasim reppuuni kaiken tarvittavan ja uudet harjat Leolle. Sitten vaihdoin ratsasastushousut jalkaan ja laitoin takin päälle. Hyppäsin pyörän selkään ja poljin nopeaa tallille. Laitoin pyörän sille kuuluvaan paikkaan ja kävelin talliin sisälle. Vein uudet harjat Leon koppaan ja muut tavarat repussa taukotupaan.

Aloin harjaamaan tätä pientä kilttiä shetlanninponia. (: Harjasin sen ensin pölyharjalla, sitten kovalla ja vielä pehmeällä harjalla! " Tulipa susta nyt sitten niin puhas " Totesin Leolle itsekseni ja annoin tälle heppanamin. Suljin karsinan oven ja jätin Leon sinne rauhaan. " Ai niin, kaviot " huomasin. Menin ottamaan vielä kaviot jotka olivat aika likaiset.

Vein kaviokoukun ja muut harjat takaisin paikoilleen ja tulin vcarusteet kädessäni. Nostin satulan Leon selkään, ja laitoin mahavyön kiinni. En laittanut sitä vielä aivan tiukimmalle, vaan jätin kiristämisen varaa toiselta puolelta kaksi reikää ja toiselta yhden reiän. Lämmitin kuolaimia hetken, ettei ne ollut aivan jäätävät. Laskin ohjat Leon kaulalle ja hivuttauduin Leon toiselle puolelle. Laitoin kuolaimet rauhassa Leon suuhun ja tämä otti ne varsin hyvin. Laitoin vielä remmit kiinni ja itselleni kypärän.

Ratsastin ensin ulkona alkukäyntejä hetken ja menin maneesiin jossa ei ollut taaskaan ketään muuta kuin Tiitu putsaamassa sitä. Aloin ravailemaan kevyttä ravia ja Tiitu kehui minua kun sain Leon hyvin liikkeelle. Sitten aloin menemään kolmikaarista kiemurauraa harjoitusavissa. Tiitu kehui että istuin todella hyvin Leon ravissa koska se oli hieman pomppuinen mutta tasainen. Hetken päästä vaihdoin suuntaa ja aloin ratsastamaan keskiympyrää kootussa rauhallisessa laukassa ja muuten menin harjoitusravia. Vaihdoin vielä suuntaa ja tein samaa tehtävää toiseenkin suuntaan. Nostin vielä pääty-ympyrälle laukan ja taivuttelin Leoa muuten harjoitusravissa. Menin vielä kolmen puomin puomisarjan kevyessä ravissa ja siirsin Leon käyntiin. Irrotin jalat jalustimista ja annoin pitkät ohjat Leolle. " Selina odota, kuului ääni takaani. Se oli Tiitu " " Sinulla meni todella loistavasti Leon kanssa ja sait sen todella hyvin liikkunaan " " Voi kiitos Tiitu, sanoin vielä perään, vaikken tiennyt kuuliko hän sitä " Kun olin kävellyt hiljaisessa lumisateessa hetken laskeuduin selästä ja menin talliin. Karsinassa nostin jalustimet ylös ja irrotin satulavyön. Avasin suitsien remmit ja laitoin ne koukkuun. Otin satulan toiselle käsivarrelle ja suitset toiselle. Vein satulan paikoilleen ja pesin kuolaimet. Laitoin suitset pakettiin ja vein ne paikoilleen. Menin harjaamaan hieman hikisen Leon. Harjasin Leon perusteellisesti ja puhdistin kaviot. Laitoin loimen tälle päälle vielä.

Vein tavarani paikoilleen ja aloin putsaamaan ponin karsinaa. Sieltä lähti pari kasaa lantaa. Vein ne lantalaan ja annoin kottarit ja talikon Sandralle. Aloin puhdistamaan Leon kuppeja ja seiniä vielä lopuksi. Sen jälkeen laitoin satulan telineeseen ja irrotin satulahuovan. Harjasin siitä karvat pois ja vein sen pesuun. Vaindoin Leolle uuden huovan. Vein satulan ja telineen takaisin paikoilleen . Menin vielä lakaisemaan tallikäytävän, hain repun ja lähdin polkemaan vinhaa vauhtia kotiin koska kello oli jo 2O.26

- Selina

ps. sori oli vähän hoppu! :p

Vastaus:

Hieno! Vain kuvailu puuttuu vielä =)
Saat tästä tarinasta 100 tr!
-Tiitu

Nimi: Sandra

18.11.2011 17:40
KISAPÄIVÄ!

"Ja ensimmäinen ratsukko joka suorittaa puhtaan radan ja se on Sandra Dargos hevosellaan Carita!" Kuuluttajan möreä ääni kaikuu korvissani vielä pitkän aikaa kun ratsasta jäähdyttely alueelle."Sehän meni hienosti! Voisit varmaan kouluttaa muitakin hevosia tallilla kun olet saanut Carssunkin noin hyvin hyppäämään!" Tiitu ylistää kun harjaan upeaa tammaa."No...Niin" Sanon vir...

"Sandra herää!" Selinan ääni tunkeutuu uneeni samalla keskeyttäen sen."Niin?" Kysyn unisena hieroen silmiäni.Vasta kun näen että olen nukahtanut istualteni satulahuoneeseen muistan mitä on tapahtunut: Olin tullut tallille jo puoli kuusi kisaperhoset vatsassani.En ollut silloin yhtään väsynyt mutta kun autoin Tiitua aamutallin kanssa ja menin hakemaan satulahuoneesta jotain...Olinkin sitten ilmeisesti nukahtanut."Taisit nukahtaa?" Selinä ennemmin toteaa kuin kysyy."Niinkai..." Vastaan ja jään hetkeksi vielä haaveilemaan unestani kun Selinä avaa oven ja poistlkaisen kellluu paikalta.

Hetken kuluttua vilkaisen kelloa satulahuoneen seinällä ja huomaan sen olevan jo lähemmäs yhdeksää,olin siis nukkunut ruhtinaalisesti.#Paras aloittaa työt# Tuumin ja tulen samalla miettineeksi: #Mikä onni että Starttaa Carssulla vasta puoli kolmen aikoihin ekan kerran,toisen kerran starttaan tammalla joskus kuuden aikoihin ja Bingolla sitten vasta neljän aikoihin,sekä toinen orin startti on melkein siihen perään.#.Mielestäni tällaiset kisat jotka järjestetään siinä sinun "omassa" tallissasi ovat hauskimpia.Ei tarvitse tressata jäikö pintelit kotiin yms tai sitten ei ainakaan ole niitä kuljetus-ongelmia.

Pian istun jo ihanassa aamun täyttämällä valolla ja hinkkaan satulaa puhtaaksi.Satulan jälkeen vien sen heti oikealle paikalle ja alan purkaa suitsia.Menen suitset ensin läpi kostealla sienellä ja sitten voitelen niihin vielä ohuen kerroksen satulasaippuaa.Paitsi kuolaimiin jotka käyn vain viruttamassa juoksevan veden alla.Lopuksi kokoan vielä suitset ja vien ne paikoille.Teen samat puhdistusrutiinit myös Carssun varusteille,paitsi satulalle joka on ihan uusi.

Parin varusteiden puhdistuksen jälkeen kävelen satulahuoneesta ulos karsinoiden puolelle.Olen juuri aikeissani hakea vähän tallikahvilasta purtavaa, kun huomaan Bingon ja sen suttuisen harjan ja hännän.Päätän nyppiä sen harjan ja hännän jotta ne olisivat helpompi saada sykeröille.Niinpä otan orin ulos hoitopuomille ja annan sille vähän heinää tekemiseksi.Sitten aloitan työn.

Tasoitettuani jouhet vien Bingon pienelle kävelylenkille jotta tämä saisi vähän venyteltyä lihaksia,lihakset näyttävät nimittäin melko kankeilta karsinassa seisomisen jälkeen.Teen orin kanssa semmoisen kymmenenminuutin metsälenkin maastossa minkä jälkeen juoksutan sitä vielä hieman ravissa.Sitten vien Bingon tarhaan.Kello on jo melkein kaksitoista kun otan Carssun ulos ja nypin tämäkin harjan siistiksi.Sitten harjaan tammaa reilun viisitoista minuuttia edustuskuntoon.

Harjauksen jälkeen "muotilla" tähti-kuvion Carssun lavalle.Asetan "muotin" Carssun lavalle ja harjaan lavan kohtaa sitten vastakarvaa.Ja kun otan "muotin" pois,tadaa,tähtiä on ilmestynyt Carssun lavalle=D.Harjaus operaation jälkeen käyn vielä kanssa kymmenisen minuutin lenkillä tamman kanssa.Sitten satuloin,suitsitan ja laitan marginaalit Carssun jalkoihin.Suojitusten jälkeen laitan kuolaimeen riimunarun ja laitan riimunarulla tamman siksi aikaa puomille kun käyn maksamassa osallistumis maksuni.

Kohta palaan takaisin Carssun luo,irrotan riimunarun ja annan sen juuri ohi menevälle Selinalle."Voisitko mitenkään viedä tämän satulahuoneeseen?" Kysyn ja onnekseni Selina nyökkää hymyillen.Kiitän ja lähden taluttamaan Carssua lämmittely alueelle.Minulla on noin vartti luokkani alkuun ja sitten kymmenisen minuuttia omaan vuorooni.Lämmittely alueella laitan kypärän päähäni ja raipan oikeaan käteeni,sitten kiristän satulavyön ja lasken jalustimet.Viimein ponnistan Carssun vasemmalta puolelta sen selkään ja annan pohkeet käyntiin.Annan aluksi vapaat ohjat niin ettei minulla ole oikein kunnon kuolain tuntumaa.Se ei kuitenkaan haittaa koska menen vielä käyntiä.Annettuani Carssun venytellä kokoan ohjat ja komennan Carssun raviin.Ravissa alan keventää ja tehdä pieniä taivutuksia.Sitten siirrän tamman laukkaan ja ohjaan sen puomisarjalle joka on kentällä.Carssu ylittää puomit komeasti kavioitaan nostelemalla,niin ettei yksikään kopahda puomiin.Kehun Carssua ja ohjaan sen vielä toiselle puomisarjalle,jossa on entistä pienemmät välit.Carssulle se on kuitenkin helppo nakki joten päätän siirtyä pieniin lämmittely esteisiin.Lähestymme oikeassa laukassa 20cm ristiestettä.Carssu yrittää vältellä kuolainta eikä oikein keskity itse esteeseen.Carssu huomaa esteen viime tingassa joten hyppy on hutera niinkuin alastulokin,lisäksi toinen puomi tippuu maahan! "Keskity nyt" Kuiskaan tamman korvaan ja tämä pärskähtää."Olet tainnut eksyä väärään luokkaa! Puomiluokka on nimittäin vasta tunnin päästä!" Joku poika kentän laidalla ilkkuu minulle.En välitä tästä vaan ohjaan Carssun toiselle saman laiselle esteelle,nyt minulla on rennommat otteet.Carssu ponkaisee ehkä juuri silmän nähtävän aikaisin,hyppy on kuitenkin muuten onnistunut.Kehun tammaa ja en voi vastustaa kiusausta,joten vilkaisen pojan suuntaan."Tuuria..." Tämä tokaisee joten hiljennän Carssun raviin ja hyppään tällä 60cm pystyesteen.Hyppy on onnistunut ja Carssu liitää korkealta yli.Carssu on siitä ihana hevonen että sen liikkeisiin on niin helppo mukautua! Kuuluttaja kuuluttaa minua edeltävän ratsukon kentälle joten seuraava olisin minä.En hyppää Carssulla enää koska se on jo nyt liian innoissaan.Sen siaan laskeudun satulasta ja alan hieroa tammaa pyörevin liikkein korvien välistä kunnes tämä rentoutuu tyystin.Sitten nousen hitaasti satulaan ja annan pohjetta niin että Carssu lähtee kävelemään."Seuraavana meille hyppää Sandra Dargos hevosellaan Carita!" Kuuluttaja ilmoittaa ja minä kuiskaan Carssun korvaan: "Nyt Ositä mennään!" Ratsastan maneesiin ravissa ja minulla on kevyt istunta.Maneesin katsomo on ihan täynnä mutta minua ei jännitä.Ohjaan Carssun ensimmäiselle esteelle enkä onneksi tunne Carssun kuumuvan.Hengitän syvään ja lasken Carssun askelia.Tämä saa sioitettua ne hyvin ja lähtee upeaan ponkaisuun!

Jatkoa seuraa kun tulokset saapuvat!

Vastaus:

Martignaalit jalkoihin?? Martingnaali tulee kiinni satulavyöhön, ohjiin ja kaulaan =) Muistathan kysyä aina jos et ole varma? Ja aina voit googlettaa =) Äläkä huoli, jos et tiedä, en vähennä siitä palkkaa yhtään sillä virheistään oppii =)

Tarina oli UpeA! Hienoa että pääyiy kertoa kisoista! Todella upeaa työtä! Hyvä!
Saat tästä tarinasta 200tr!
-Tiitu

Nimi: Selina

17.11.2011 21:46
Nakkasin koulurepun vihaisena lattialle. Juoksin heti omaan huoneeseeni. " Menetkö tänään tallille? " Äiti huusi alhaalta. " No meen " Huusin vastaukseksi. " Voiks viiä ? " kysyin. " No tän kerran " Äiti vastasi. Minulla oli jo hieman parempi mieli. Olin myöhästynyt koulusta ja siksi olin pahoittanut mieleni ja olin nyt ollut vihainen mutta en enään. Aina sana Leo, saa aina minut hyvälle tuulelle. Hetken päätä olinkin jo tallin pihassa. Juoksin talliin vaikka ei olisi saanut. Lunta satoi hieman, ja maa oli valkoisen peiton peitossa. " Onpas ihanaa kun tulee lunta, jäisipä tämä " Hymähdin itsekseni. Vein kypärän taukotupaan. Menin hakemaan kiltin shetlanninponi ruunan sisälle. Leo tuli oikein nätisti ja kuuliaisesti vierelläni. Olin melkein ratketa onnesta (: Avasin kylmän tallinoven ja talutin Leon sisään. Vein ponin karsinaan ja menin laittamaan tallin oven kiinni. Harjasin Leon huolellisesti, ja putsasin hieman jäiset kaviot. Leo oli kamalan pirteänä. Kun olin hoitanut Leon niin jätin sen hetkeksi karsinaan. Hain Leon varusteet, oman kypärän ja varmuuden vuoksi raipan, koska Leo osasi olla laiska jos vain halusi. Kun olin varustanut Leon, joka meni ongelmitta niin kävelin ponin kanssa tallipihalle. Ponnistin selkään ja kiristin vielä vyön. Nostin jalustimet kaulalle. Ja lähdin kohti maastoa.

Maastossa oli ihanan hiljaista. Hetken päästä aloin koota ohjia tuntumalle, mutta pietin sen hieman normaalia löysempänä. Annoin Leolle pohkeita ja tämä lähti kuuliaisesti raviin. Ratsastimme ongelmitta, hiljaisella metsäpolulla, lumi satoi hiljalleen päällemme. Leo näytti nauttivan, se kulki pitkiä askelia ravia.Istuin syvälle satulaan ja annoin Leolle laukkaavut. Poni nosti todella kuuliaisesti hienon, rauhallisen ja kootun laukan. Sitten annoin ponin vielä hetken ravailla ja päästin ponin käyntiin. Leo oli hiestä ja sulaneesta lumesta aivan likomärkä. Annoin Leolle vielä löysemmän tuntuman, melkeinpä irti. En tuntenut tämän suuta lainkaan mutta se ei haitannut koska vain kävelin. Noin puolentunnin kuluttua olinkin jo tallilla. Hyppäsin Leon selästä pois ja hölläsin himena mahavyötä. Talutin Leon talliin. Otin tältä varusteet pois ja vein ne pestyinä paikoilleen. Harjasin Leon lähes kuivaksi ja kaatsoin vielä kaviot jotka olivat juuri tyhjät. Putsasin vielä harjat ja selvitin ponin jouhet. Laitoin Leolle loimen ja vein sen takaisin muiden kanssa ulos.

Aloin putsaamaan Leon karsinan ja toin sinne hieman lisää purua! Pesin vielä kupit ja seinät ja nyt Leon karsina oli kuin uusi! Siten soitin äidin hakemaan ja kerroin hänelle kuinka ihana, hiljainen ja rauhallinen maastolenkki meillä oli ollut! :)


- Selina

Vastaus:

Hienoa! Voisit kuvailla ratsastusta hieman enemmän!
Saat tästä nyt 80 tr!
-Tiitu

Nimi: Sandra

16.11.2011 16:55
"Kauanko vielä?" Kysyn kärsimättömänä vilkuillen kelloa joka näyttää jo kahtatoista."Vain pari tuntia enää" Isä vastaa kääntymättä minuun päin.Tuhahdan ja alan miettiä mitä tekisin kun pääsisin tallille,jos siis pääsisin.Olimme olleet viikon matkalla Israelissa,siellä oli ihanaa! Palmuja,lämpöä,altaita,viihdettä ja lepoa.En ollut kuitenkaan tähnyt yhden yhtäkään hevosta,vain kissoja ja muuta paikallista nähtävää.

Noin tunnin päästä pysähdymme huoltoasemalle ja nousemme jaloittelemaan vaikka mieluiten jatkaisin matkaa heti! Sillä välin kun isä tankkaa minä käyn äidin kanssa kaupassa ja hakemassa evästä."Katso! Uusin hevoskirja on tullut" Sanon äidille joka selaa muita kirjoja.Olen lukenut tuota tiettyä hevoskirja sarjaa jo pitkän aikaa ja tämä uusin oli jo kahdeksas osa."Hmm...No ota nyt se sitten" Äiti sanoo lopulta.

Tauko kestää noin viisitoistaminuuttia ja kun sitten viimein olemme autossa kysyn taas:"Kauanko vielä?" Äiti tuhahtaa eikä kumpikaan vastaa.Minäkin tuhahdan ja kaivan kauppakassista reissumiesleipäni ja mustan pillimehun.

Heti kun olemme kotona käyn vaihtamassa tiukat farkut mukaviin ja hyvin istuviin ratsastushousuihin.Laitan hiukseni näppärästi ponihännälle ja lähden sitten tallille pieni tuliaiskassi mukanani.

Saapuessani tallille kello on jo vähän yli kolme joten talutan pyöräni sille tarkoitettuun telineeseen ja kävelen sitten vbaihvikkaan Tiitun toimistolle.Koputan toimiston oveen ja odotan kunnes Tiitu antaa luvan tulla sisään."No mutta hei!" Tiitu vastaa iloisella äänellä."Moi.Mä toin sulle vähän uliaisia" Sanon hymyillen kun vedän kassista poslinisen hevosen joka on takajaloillaan.Hevosia en itse ollut maassa nähnyt mutta hienoja lasi ja posliinihevosia siellä kyllä oli.

Tiitu kiittää minua ja sitten vielä rupattelemme siitä miten lomani on sujunut.Meidät keskeyttää puhelu johon Tiitu sanoo että hänen on pakko vastata.Nyökkään ja hipsin vähin äänin tallin puolelle.Kävelen ensiksi Carssun luo."Hei tyttö" Tehrvehdin uljasta tammaa,ojennan käteni joka on mennyt juuri pussiin ja ojennan Carssulle kaura-omena keksiä.Carssu ottaa herkun vastaan mielellään joten annan sille vielä toisenkin,sitten menen antamaan Bingolle oman osansa.

Herkkujen jälkeen otan Carssun käytävälle ja haen harjapakin.Palatessani huomaan Carssun olevan tylsistynyt ja että tämä jäystää parhaillaa riimunaruaan.Kiellän tätä mutta koska tämä vain jatkaa pureskeluaan näpäytän tammaa raiplaa lavoille.Carssu ymmärtää lopulta jote pääsen harjaamaan tämän perusteellisesti.Sitten puhdistan kaviot mutta Carssu ei ole ilmeisesti ulkoillut hiveästi ja vaikka olisikin se olisi ollut laiska,joka tapauksessa kaviot olivat yllättävän puhtaat.Puhdistus rutiieni jälkeen varustan tamman ja laitan kypärän päähäni.Sitten talutan Carssun maneesiin.

Maneesissa lasken jalustimet ja ponkaisen niiltä satulaan.Maiskautan ja annan pohjeavut käyntiin.Huomaan Carssun miettivän: #Tottelisinko vai järjestäisinkö rodeonäytöksen# Ilmeisesti Carssu valitsee tottelemisen sillä juuri ku olen näpäyttämässä raipalla hiljaa tammaa tämä pärskähtää ja lähtee kävelemään okohti keskihalkaisiaa."Hyvä" Kehun ja ohjaan Carssun rennoinottein kaviouralle.Kuljen pitkin ohjin aina raviin asti jossa kokoan ohjat ja siirrään pohkeita käyttäen Carssun raviin.Istun syvälle satulaan ja omistaudun täysillä ratsastukseen.Myötään ohjaa ja kohta keinun sulavasti Carssun mukavassa ravissa.Pidän käteni alhaalla kuten kantapäänikin,katson koko ajan maahan ja menosuuntaan.Kaikki on täydellistä!

En tiedä kauanko olen ratsastanut mutta Tiitu tulee maneesiin ja taputtaa käsiään."Hionosti ratsastettu!" Hän kehuu minua kun hiljennän Carssun käyntiin."Kiitos" Sanon ja tunne kuinka puna leviää kasvoilleni tahtomattanikin."Voit jäähdytellä Carssun vielä mutta sitten minulla alkaa tällä ratsastustunti.Nyökkään ja alan jäähdytellä Carssua.

Harjatessani Carssua hetkeä myöemmin totean, että olen ratsastanut ehkä vähän reilun tunnin, sillä Carssun kaula on jonkun verran hikeentynyt.Harjaan hien kuitenkin nopeasti pois ja laitan harjat takaisin pakkiin ja vien sen ja varusteet satulahuoneeseen.Palaan tammani luo talliloimi käsivarsillani.Laitan Carssun luona tälle loimen ja vien karsinaan.Sitten katsahdan kelloon joka on puolikuusi.Ehdin ratsastaa vielä Bingon jos olen nopea,ajattelen ja haen uudestaan harjapakin.

Hetkeä myöhemmin seison pienen jakkaran päällä harjaamassa oria.Sitten puhdistan Bingon kavion ja kävelen takaisin satulahuoneeseen harjapakki käsissäni.Palaan huoneesta suitset käsissäni jotka sitte laitan Bingon luona Bingolle.Koska en laita oirille satulaa joudun pyytämään maneesista saapuvaa Tiitua punttaamaan minut Bingon selkään.

"Kiitos!" Huikkaan Tiitulle kun lähden maastoon rauhallisessa käynnissä.Kuljen aluksi jännityneenä koska pelkään tippuvani Bingolta,tämän isouden takia.Kohta kuitenkin rentoudun,annan vapaat ohjat ja nautin.

Puolisen tunnin päästä käännyn takaisin ja annan Bingon ravata vähän.Sitten taas jatkan kynnissä tallilla.Tallilla harjaan orin kunnolla ja otan suitset pois siltä."Hyvä poika!" Kehun Bingoa kun vien sen karsinaan.Sitten puhdistan kuolaimet ja vien harjapakin että suitset oikeille paikoilleen.

Huomattuani kellon olevan jo seitsemän kiiruhdan ja ruokin hoitsuni,sitten poljen kotiin väsyneenä.Päivä oli ollut pitkä koska olin joutunut heräämään viideltä ja kello oli jo yli seitsemän.Saan varmaan nopeasti unta,tuumin kotona kun olen sängyssä.Muuta en ehdikkään ajatella sillä olen jo vaipunut ihanaan hevosilla täyttyneeseen uneen.

Vastaus:

Kiitokset tuliaisista! En oiken osaa nyt sanoa mitään muutakuin hyvä! Ja Bingollahan menee askelluksessa kuin askelluksessa ilma satulaa sillä se on smmoinen "pieni" tynnyri =D ja onhan sen askeleet ihanat!
Saat tästä 120 tr!
-Tiitu

Nimi: Selina

15.11.2011 20:25
Tänään oli toinen hoitopäiväni(: Äiti haki minut koulusta. Söin kotona leivän ja pakkasin eväät reppuuni. Hain kypäräni ja housut ylhäältä ja puin ne jalkaan, raippa odottikin jo autossa. Äiti kyyditsi minut tallille koska oli niin kylmä ja hänellä oli vapaapäivä. Tallilla ei ollut vielä oikein ketään. Vein repun ja kypärän+ raipan taukotupaan ja hain samalla Leon yhden rähjäisen harjan ja yhteisen kaviokoukun. Minun täytyisi joku päivä käydä ostamassa Leolle jotain kivaa(: Kävelin Leon karsinalle ja halasin tätä niin kovaa, minulla oli ollut kamala ikävä vaikka eilenhän näin viimeksi Leon. En laittanut ponia kiinni. Se söi tyytyväisenä heiniään. Kun olin harjannut Leosta kaiken pölyn ( mikä lähti ) irti nii puhdistin kaviot. Niissä ei ollut juurikaan mitään. Annoin Leolle taskustani porkkanan. Hain Leon suitet ja lämmittelin kuolaimia hetken. Pistin Leolle suitset, ja kuolaimetkin se otti hyvin. Laitoin vain kypärän päähän ja otin raipan käteeni. Lähdin kävelemään kohti maneesia. Maneesissa hyppäsin penkiltä Leon selkään ja aloin kävelemään pitkin ohjin ympäri maneesia, maneesin kattoon ropisi vesipisarat ja Leo kuunteli kovinkin tarkkaavaisesti kaikkia ääniä. Se oli hieman peloissaan, mutta ei tahtonut näyttää sitä minulle. Hetken päästä otin ohjia ja aloin ravailemaan, ratsastin syvälle kulmiin. Kunnes Leo säikähti lintua poikasineen maneesin katossa. Leo hypähti sivulle ja minä lensin oikopäätä kui leppäkeihäs maahan. Onneksi sain ohjista kiinni eikä minulle käynyt mitään. Hetken ravailin vielä toiseenkin suuntaan kunnes annoin taas pitkät ohjat. Leolle hieman keveämpi päivä! Kun olin kävellyt tarpeeksi hyppäsin selästä alas ja talutin ponin talliin. Otin tältä suitset pois ja menin pesemään kuolaimet. Sitten laitoin suitset pakettiin ja vein ne paikoilleen. Harjasin Leon jälleen tällä samaisella huonolla harjalla. Sitten selvitin Leon harjan ja hännän yhteisellä jouhiharjalla. Annoin Leon jäädä karsinaan hetkeksi aivan rauhassa ja laitoin tälle talliloimen päälle, mikä kaikilla muillakin oli. Tiitukin oli tullut tallille. Hetken päästä lakaisin tallikäytävän ja puhdistin Leon karsinan.Se ei ollut kovinkaan likainen :) - Hups, unohdin viedä harjan ja kaviokoukun paikoilleen, jouhiharjan veinkin. Lopuksi pyyhkäisin vielä pölyttyneet suitset kostealla paperilla. Menin ulos vielä puhdistamaan hieman Leon tarhaa missä oli _täysi_ urakka. Sitä siivottuani noin puolituntia soitin äidin hakemaan ja lähdin kotiin.


pspsppsspps. sori aika surkea ja lyhyt!

Vastaus:

Ei mitään! Voisit kuvailla hiukan enemmän tekemisiäsi. Muuten hyvä ja toiminnallinen päivä! Saat tästä tarinasta myös 70 tr!
-Tiitu

Nimi: Selina

14.11.2011 17:49
Olin koko koulupäivän täpinöissäni koska tiesin että tänään olisi minun ensimmäinen hoitopäivä Leon kanssa. En ollut nähnyt Leoa oikeassa elämässä ikinä. Koulusta päästyäni minun teki mieli kirkua ja huutaa, juoksin lyhyen koulumatkani kokonaan kunnes olinkin jo kotona, pihassa. Menin nopeaa jääkaapille nappasin leipäpussin, voin ja juuston. Söin nopeaa, ja vaihdoin uudet ratsastushousuni päälle! Olin jo pihassa lähdössä kävelemään, taino juoksemaan tallille kunnes huomasin että puhelimeni jäi, avasin nopeaa oven, nappasin puhelimeni eteisen lattialta ja lähdin tallille! Astuin tallin oven eteen ja haaveilin.. Kunnes joku keskeytti minut.. Tallin ovi aukesi ja ulos astui kaunis nuorehko nainen ja esitteli itsensä. - Hei, olen Tiitu:) Oletko sinä se uusi tyttö, Selina? - Joo, vastasin arasti. - Saanko mennä katsomaan Leoa, kysäisin jo hieman rohkeampana. - Tottakai, onhan se sentään hoitsusi, vastasi Tiitu ja jatkoi matkaansa kohti maneesia hymyillen . Astuin tallin ovesta sisään, talli oli lämmin ja siellä oli ihana hevosen tuoksu. Tunnistin Leon heti, se kurkki jo karsinassaan aivan sen näköisenä että " Milloin uusi hoitajani tulee" - Hei, oletpa sinä hieno poni. Voisin harjata sinut ja annoin Leon haistella hieman kättäni. Kävelin tallia ympäri kunnes löysin harjahuoneneen, otin Leon paikalta vanhan rähjäisen harjan ja kaviokoukun. - Voi Leo sullahan on vain vanha rähjäinen harja ja rikkinäinen kaviokoukku. - Täytyy varmaan ostaa jotain uutta sulle, oothan sä niin hieno! puhelin lempeästi ja hiljaa Leolle. Leo alkoi heti tonkia taskujani. - Voi höpsö, no haluutko sä porkkanan, kysäisin Leolta! Leo tonik siihen malliin että taisi vastata " Joo " Kaivoin porkkananpalan taskustani ja jatkoin harjaamista, lopuksi otin kaviot. Laitoin Leon karsinan oven kiinni ja menin viemään kaviokoukun ja harjan takaisin paikoilleen. Katselin hieman Leon varusteita. - Onkohan näitä pesty pitkään aikaan, mietin. Noh, etsin kottikärryt ja talikon ja menin putsaamaan Leon karsinan, se oli melko puhdas. Sen jälkeen kävin kysymässä Tiitulta että saisinko pestä Leon varusteet. - Tottakai! Tiitu vastasi. Sain satulasaippuan lainaan Tiitulta koska minulla ei ollut vielä mitään omaa. Pesin ensin satulan ja siitä tuli todella puhdas verrattuna siihen mitä se oli ennen pesemistä. Pesin suitsetkin, mutta ne eivät olleet nii likaiset. Halailin ja lepertelin Leolle omia kunnes Tiitu tuli selkäni taakse ja kysyi, - Haluaisitko käydä taluttelemassa Leoa noin viisitoista minuuttia ulkona, kun en itse kerkeä. Vastasin myöntävästi, laitoin Leolle fleece loimen koska Tiitu käski. Kun oli mennyt viisitoista minuuttia, palasin takaisin talliin. Otin Leolta loimen pois, annoin pienen ruisleivän palan ja lähdin kotiin. :)

- Selina

ps. anteeks tä on aika lyhyt ja aika huono, mut ei kai heti ekana hoitopäivänä tarvi tehä kaikkea?(:

Vastaus:

Hyvä ekaksi tarinaksi!
Saat tästä 70 tr!
-Tiitu
PS. Soi ku leolla ei viel ollut kamoja ku oli tuo kiinnostus lopahtanut mutta nyt löydät ne osiosta hevosten tavaratiedot! =)

Nimi: hepo

12.11.2011 23:12
tulin talille heti aamulla kun ei ollut kouluakaan pääsin auto kyydillä tallille kun pääsin autosta ulos juoksein heti milon karsinalle ja annoin sille pusun ja menin hakemaan sen harja pakin ja kun olin hakenut sen laitoin sen karsinan viereen ja laitoin milon kiinni ettei se karkaisi ja sitten rupesin harjaamaan ja putsaamaan kaviot kaviot oli kyllä tosi likaiset sitten laitoin harjat takaisin laatikkoon ja lähdin viemään pakkia takaisin sitten olinkin jo viennyt sen ja menin laittaman milolle loimea ja annoin sille samalla porkkanan että se pysyisi paikoillaan sitten olinkin jo valmis otin milon irti ja lähdin viemään sen ulos pistin sen laitumelle ja annoin sille viellä yhden leivän ja lähdin siivoamaan sen karsinan menin hakemaan tarvittavat tavarat ja rupesin siivoomaan sitten olin kin jo siivonnut ja lähdin viemään lannat lantalaan ja vein tavarat takaisin paikoilleen ja vein milolle heinää karsinaan ja kauraa ja lähdin kotiin ps.anteeksi jos ei saannu ruokkia pps.anteeksi ku ei oo pisteitä en oikein osaa kirjottaa josne pisteet on

Vastaus:

Nooh... miten tämän nyt sanoisi... tarinasta puuttuu pisteet, pilkut ja isot alkukirjaimet, et kuvaillut yhtään, tarina oli lyhyempi kuin vaatimukset tarinan kirjoittamiseen vaatii ja muutenkin aika paljon kirjoitusvirheitä...
Saat tästä nyt vain 5 tr eli koitahan parantaa!
-Tiitu
PS. Toki saa ja pitääkin ruokkia =)

Nimi: PinjaNah

09.11.2011 18:45
Wonder^^
Katsoin naista joka lenkkeilytti yksin kolmea koiraa puistossa. Ajatukseni harhailevat. Havahdun kun äiti toistaa nimeäni. PinjaNah… Havahdun ja äiti ojentaa puhelintani joka oli tippunut taskustani. ”Tiitu soittaa sinulle” Äiti hoputtaa. Vastaan ja kuuntelen mitä asiaa Tiitulla on. Tiitu selittää kuinka on tehnyt minulle suurempia esteitä kuin eilen. Oli hyvä ilma joten esteet oli kentällä. Kerroin että olen ihan kohta siellä. Päästyäni tallin pihaan Tiitu tuli juuri tallista hymyillen. ”Moikka, ajattelin että voisin hieman opettaa sinua hyppäämään Wonderilla?!” Tiitu selittää ja katsoo minua kysyvästi. Hymyilen ja vastaan että se käy mainiosti. Menin talliin ja huomaan että Wonder on jo sisällä. Kävin tervehtimässä sitä. Hain harjat varuste huoneesta. Päästessäni lopulta kentälle hämmästyin. Tiitu oli koonnut 70cm radan.. Minua jännitti. Hyppäsin selkään ja aloitin kävelemällä pari kierrosta. Tiitu neuvoi minua istunnan kanssa. Hetken kuluttua siirryin raviin ja tein taivutuksia. Hermoni meinasivat mennä kun Wonder ei meinannut mennä kunnolla avotaivutusta ravissa. Tiitu käski nostaa laukan ja verrytellä hyppäämällä 70cm pystyä. Kun olin lämmitellyt ja hypännyt pystyä lähdin hyppäämään rataa. Lähestyin ensimmäistä estettä, Wonder imi hyvin esteelle. Ja HYPPY! Olin huojentunut kun selvitin ensimmäisen esteen. jatkoin seuraavalle ja jouduin todellakin pidätellä Wonderia. Seuraavankin hyppäsimme onnistuneesti. Seuraavana oli okseri. Myötäsin mutta tiputimme yhden puomin. En lannistunut vaan jatkoin seuraavalle joka oli pysty jota olin aluksi jo mennyt. Ja HYPPY! Olin tyytyväinen suoritukseemme sillä olihan se vasta toinen kerta kun hyppäsin Wonderilla. Pudotin ravin kautta käyntiin. En tiedä kumpi oli hengästyneempi minä vai Wonder. Läähätimme kumpikin. ”Sehän meni hienosti tuota yhtä pudotusta lukuun ottamatta!” Tiitu sanoi ja katsoi meitä silmät loistaen. Oloni oli aivan mahtava ja hetki hetkeltä rakastuin Wonderiin yhä enemmän. ”Kiitos, se tuntui hyvälle ja minustakin se meni hyvin!” Sanoin edelleenkin hieman hengästyneenä. Nostin ravin ja ravailin taas hetken. Tuntui kuin Wonder olisi ollut tikittävä pommi allani. Se kuumeni hieman, mutta se ei onneksi haitannut. Nostin laukan ja lähdin menemään sarjaa uudestaan. Selvisimme puhtaalla radalla. Olin onnellinen. Kävelin hetken kentällä ja sitten lähdin Tiitun kanssa kävelemään loppu käynnit maastoon. Olimme poissa noin 15 minuuttia ja jo sinä aikana oli tallille tullut lisää porukkaa. Hyppäämäni rata oli vieläkin pystyssä kentällä ja Tiitu meni korjaamaan sen pois. Talutin Wonderin talliin ja purin siltä kamat pois. Hoidin Wonderin huolellisesti ja kylmäsin sen jalat. Heitin sille vielä loimen päälle ja vein tarhaan. Matkalla tarhaan huomasin Tiitun joka seisoi puhelimessa, ja huikkasi minut luokseen. ”PinjaNah, Haluaisitko mennä valmennukseen ensi viikolla Wonderin kanssa?” Tiitu kysyi anovasti. ”Paljon se maksaa?” Kysyin innoissani. ”Pääset ilmaiseksi, minä maksan!” Tiitu sanoi nopeasti ennen kuin ehdin väittää vastaan. ” Okei käy! ” Sanoin. Tiitu jatkoi puhumistaan puhelimeen ja jatkoin matkaa tarhalle. Päästin Wonderin tarhaan. Silitin sitä vielä kerran. Kun olin laittamassa Wonderin ruokia valmiiksi tuli Tiitu paikalle. ”Kiitos kun suostuit muuten valmentaja ei olisi tullut tallillemme kun olisi ollut vajaa osallistumis määrä.” Tiitu kertoi. ”Okei, kuka valmennuksen pitää ja onko se ryhmä tunti?” Kysyin innostuneena. Tiitu katsoi minua ja vastasi ” Yksityis tunti, Valmennuksen pitää Paola Wittenberg” Keskustelimme valmennuksesta vielä hetken. Huomaamatta kello olikin jo puoli 8. Ajattelin putsata Wonderin kamat ennen kuin haen sen sisään. Myöhemmin kun istuin autossa matkalla kotiin ajattelin kuinka Kalliomäen Ratsutila oli muuttanut elämääni. Katsoin onnellisesti kaupungin iltaan ja hymyilin.

No tässä on jo tän päivän Hoito tarina. Pitkä ja tylsä.. :)) Mutta vaikket oo kerenny lukee viel tota edellistäkään niin laitoin tän silti. Toivottavasti tykkäät <3

Vastaus:

Hyvahuva! Löysin YHDEN kirjoitusvirheen joka ei sinääsnä edes haittaa. Hyvin kuvailtua. Hieno tuo ajatus valmennuksesta.
Saat tästä 70 tr!
-Tiitu

Nimi: PinjaNah

08.11.2011 19:54
Wonder
Tuuli iski kasvoilleni ja sade piiskasi minua kuin rättiä, kun pyöräilin tallille. Olin menossa ratsastamaan uudella hoitsullani. Kun katsoin tien päähän talli näkyi jo. Tullessani tallin pihaan tallin omistaja Tiitu käveli minua kohti. ”Hei, Wonderiako tulit koittamaan?” Tiitu kysyi. ”Juu,” Vastasin. Kävelin talliin ja katselin ympärilleni, paljon isompi se oli kuin olin kuvitellut. Nappasin seinältä narun ja lähdin hakemaan Wonderia. Nähdessäni Wonderin tarhassa, alkoi perhoset lennellä vatsassa. Se oli kaunis ja kurainen.. Avatessa porttia käteni tärisivät jännityksestä. Nappasin Wonderin kiinni ja tervehdin sitä. Se oli ihanampi kuin olin osannut kuvitella. Päästessämme talliin laitoin Wonderin kiinni karsinaan ja lähdin metsästämään sen varusteita. Löysin varusteet pian sillä varuste huone oli siisti. Kun palasin karsinan luo mietin että onko suloisempaa otusta maailmassa kuin Wonder. Harjasin sen perin pohjin. Ja hetken kuluttua olin jo satuloinutkin Wonderin. Menin maneesiin ja pomppasin selkään. Mahassani oli hurrikaani kun jännitin että kuinka tässä käy. Mutta onnekseni se meni oikein nätisti. Nostin raviin ja ihastuin heti. Tein erilaisia koulukiemuroita. Wonder tuntui oikein hyvältä ja se käytti hyvin suutaan. Hetken kuluttua keräsin kaiken rohkeuteni ja nostin laukan. Ensin laukka takkusi hieman mutta kun sain sen pyörimään niin se oli aivan ihanaa. Pudotin ravin kautta käyntiin ja laskeuduin selästä. Olin pyytänyt Tiitua tuomaan estekalustoa maneesiin, jotta voisin kokeilla hypätä Wonderilla. Kasasin esteitä. Tein yhden ristikon keskihalkaisijalle ja yhden pystyn pitkälle sivulle ja okserin toiselle pitkälle sivulle. Ravasin hetken ja nostin laukan. Lähestyessäni pystyä mielessäni jylläsi ajatukset. Mitä jos tipun? Mitä jos…Mitä jos…
Laskin askelia. Hyppy tulisi ihan juuri. Wonder loikkasi kunnon hypyn ja myötäsin. Selvitimme esteen kunnialla. Suuntasin kohti päätyä ja kännyin keskihalkaisijalle jossa iso ristikko sijaitsi. Hyppäsimme senkin kunnialla vaikka meinasinkin menettää tasapainoni. Menin hetken ristikkoa ja pystyä kunnes laukkasin kohti okseria sekin meni hyvin. Tallissa kun olin hoitanut Wonderin, kylmännyt sen jalat ja laittanut sille loimen tuli Tiitu paikalle. ”Mites meni?” Hän kysyi ja hymyili ystävällisesti. ”Ihan hyvin Wonder on mahtava!” Vastasin naurahtaen. ”Näin kun hyppäsit okseria” Hän sanoi. ”Ai, No miltä se näytti?” Kysyin hämmästyneenä. ” Ratsastit hyvin ja Wonderkin meni nätisti.” Tiitu sanoi ja katsoi kelloaan. ”Mun täytyy nyt mennä ottamaan hevosia sisään, tuutko auttamaan?” Tiitu kysyi. ”Mielelläni!” Huudahdin. Illalla kun olin käymässä nukkumaan mietin mitä kaikkea ihanaa oli tapahtunut. Tiitu oli kiva ja Wonder ihan mahtava.

Siinä se nyt on mun eka hoito tarina. Sori se on pitkä ja tylsä mutta tein sen kiireellä. :)) Toivottavasti tykkäät!


Vastaus:

Ookoo ookoo mitäs tästä nyt sanois. Peruskiva, pitkä ja ihanniceee =)
Saat tästä 50 tr!
-Tiitu
PS. Hyvä alku ;)

Nimi: Sandra

06.11.2011 20:36
"Tiitu?" Koputan Tiitun toimiston oveen.Kohta kuulen pirteän ännen jonka tiedön kuuluvan Tiitulle: "Sisään" Hän sanoo.Avatessani ovea huomaan että nainen on paperihommien kimpussa,hän kuitenkin keskeyttää ne ja katsoo minua silmiin."Voisitko opettaa minua ohjastamaan Bingoa?" Kysyn nopeasti ja toivon myönteistä vastausta."Tietenkin voin! Hae se vain tarhasta ja laita puomille" Tiitu sanoo ja minä kiitä nopeasti.Minua on aina kiehtonut ohjastaa ponia,mutta olen aina vain saanut olla kärryn kyydissä en koskaan ajaa.Mutta Jos Tiitu opettaa minua niin sittenhän...TYönnän ajatukset syrjään ja keskityn Bingon hakemiseen tarhasta.

Bingo on lähellä aidan porttia joten kävelen tämän luokse ja saan sille riimunarun koska ori ei liikahdakkaan,se vain jatkaa laiduntamista.Minusta itse asiassa tuntuu että se huoma vasta silloin että se on saatu kiinni kun lausahdan sen nimen ja lähden kävelemään tallille.Bingo seuraa minua kiltisi hoitopuomille joka siaitsee tallin edessä.

Kiinnitän Bingon puomille ja kohta Tiitu tuleekin varusteiden kanssa."Meillä on yhdet kärryt tuolla.Jos minä haen ne ja sinä alat harjata Bingoa?" Nyökkään ja kipaisen satulahuoneessa hakemassa harjapakin.Saan Bingon hyvin harjattua ennen kuin Tiitu palaa raskaan näköisten vaunun kanssa."Onko tuo painava?" Kysyn mutta Tiitu vain pudistaa päätään."On se ehkä meille mutta ei Bingon kaltaiselle hevoselle" Tiitu vakuuttaa.Puhdistan vielä Bingon kaikki kaviot ennen kuin Tiitu alkaa näyttää miten Bingo valjastetaan.

Kun ori on kärryjen edessä talutamme sen maneesiin varoen koko ajan naarmuttamasta hienoja kärryjä.Ensiksi Tiitu näyttää miten hevosta ohjastetaan: Miten hiljennetään,miten pysäytetään,miten pyydetään lisää vauhtia jne.Sitten me vaihdamme paikkoja niin etä minä olen ohjastaja."Hop!" Huudahdan ja heilautan ohjastamispiiskaa ilmassa.Bingo valpastuu ja lähtee reippaaseen kävelyyn.Lopuksi vielä koitan ravata: Annan äänimerkin Binglle ja näpäytän sitä hiljaa piiskalla jotta tämä tajuaisi lisätä vauhtia.Ori alkaa ravata komean näköisesti.Noin tunnin ohjastamisen jälkeen pysäytän Bingon ja sitten talutamme sen Tiitun kanssa yhteis tuumin takaisin hoitopuomille.Tiitu auttaa minua varusteiden kanssa mutta harjauksen saan hoitaa itse sillä Tiitun pitää mennä jatkamaan paperihommiaan.

Minulla oli tänään koulua joten pääsin tallille vasta jonkun verran yli kolem,siksi kello on jo viisi.Kun olen vienyt Bingon tarhaan päästän sinne myös Carssun koska olen päättänyt antaa sille tänään ansaitun lepopäivän.

Kun molemmat hoitsuni ovat ulkona siivoan molempien karsinat ja laitan sinne valmiiksi iltaruuat jotka mittaan tarkasti.Sitten haen hoitsuni sisälle ja lähden kotiin.

//Joo tein tarkotuksella lyhyen kun en kerennyt muuta.Ja sitten tiedän että tässä ei ollut myöskään kuvailtu hyvin...

Vastaus:

Juu eli ihan kiva peruspitkä tarina ja pari kolme kirjoitusvirhettä. Muuta en osaa oikein sanoa. Saat tästä tarinasta 45tr
-Tiitu

Nimi: Soufi

06.11.2011 18:38
Istuin automme etupenkillä ja vilkaisin äitiä, joka ajoi autoa. Matkamme suunnisti Kalliomäen Ratsutilalle, sieltä olin ihastunut omalaatuiseen tilastoponiin Mikkeen. Onneksi olin saanut sen hoitsuksi. Portin edessä hyppäsin autosta. "Kiitti kyydistä", kiitin. "Heippa, pidä hauskaa", äiti sanoi ja lähti ajamaan pois. Nielaisin ja avasin jännittyneenä portin. Menin siitä sisään ja suljin sen perässäni. Se olisi ensimmäinen päivä, kun hoitaisin Mikkeä ja jännitykseni vain kasvoi. "Moikka Soufi", Tiitu sanoi iloisesti ja tunsin jännitykseni katoavan. "Mooi", sanoin iloisesti hymyillen ja astelin Tiitun vierellä talliin. Astelin käytävää pitkin ja luin hevosten nimiä karsinoiden ovista. Kun näin nimen Mickle pysähdyin ja avasin karsinan oven. Sen sisällä oleva poni tuijotti minua suurilla ruskeilla silmillään ja menin lähemmäs. "Mitä Mikke?" kysyin leperrellen ja annoin käteni haisteltavaksi. Mikke nuuhki sitä ja puhalsi sieraimistaan lämmintä ilmaa. "Oon sun uus hoitaja", kerroin, vaikka sitä ei varmaan se kiinnostanut. Kohotin kättäni ja silitin ponin otsaa. Mikke tuli lähemmäksi minua ja siirsin käteni sen kaulalle. "Noniin, nyt ollaan kamuja", sanoin lempeästi ja taputin sen lapaa. Menin takaisin karsinan ovelle ja otin ovesta olevasta naulakosta riimun, missä riimunnaru oli kiinni. Riimun ja riimunnaru olivat Peessit. Menin takaisin Miken luokse ja ujutin riimun ponin päähän. Se tanssahteli ja lähdin taluttamaan sitä. Mikke yritti lähteä vetämään, mutta estin sen aikeet. "Mä voin tulla näyttää sen tarhan", Tiitu sanoi ja lähti kulkemaan edellämme. "Kiitti avusta", sanoin ja katsoin tarhoja. Tiitu johdatti minut tarhan luokse, missä oli Pilvi niminen hevonen. Päästin Miken sinne ja katsoin, kun se lähti laukkaamaan. Pian se pysähtyi ja rupesi piehtaroimaan. Otin nopeasti kamerani takkini taskusta ja napsaisin kuvan. Se onnistui täydellisesti. Hymyilin ja lähdin takaisin talliin. Otin kottikärryt ja talikon. Vein ne Miken karsinan eteen ja menin karsinaan talikon kanssa. Keräsin kakkoja ja likaisia puruja pois. Olin kuitenkin tarkka, etten laittanut puhtaita puruja pois, sillä ei nekään ilmaisia ollut. Kun olin valmis vein lannat lantalaan ja hain puolikärryllistä lisää puruja. Sitten vein kottikärryt pois ja kävelin ulos. Aurinko paistoi kauniisti, mutta tuuli teki säästä viileän. Puut huojuivat tuulen voimasta ja niistä varisi viimeisiä lehtiä maahan. Kävelin Miken tarhan luokse ja katsoin ponia. Otin maasta sen riimunnarun ja menin tarhaan sisään lankojen alitse. Käteni hipaisi lankaa ja sain pienen sähköiskun. "Auts", sanoin hiljaa ja menin Miken luokse. Se katsoi minuun ja, kun olin sen vieressä se lähti laukkaamaan karkuun. Kaivoin taskustani porkkanan ja ojensin sitä Mikkeä kohti. Poni hörähti ja asteli lähemmäksi. Otin sen riimusta kiinni ja kuuntelin, kun se rouskutti porkkanaa. Kiinnitin riimunnarun, taputin Mikkeä ja lähdin ulos tarhasta. Pilvi katsoi Miken perään ja hirnahti kimeästi. Talutin Miken karsinaan ja riisuin sen riimun. Kävelin varustehuoneeseen ja otin sieltä Miken harjat, satulan ja suitset. Menin takaisin Miken karsinan eteen ja laitoin satulan telineeseen. Suitset jätin naulakkoon ja menin harjojen kanssa karsinaan sisälle. Pistin harjat ruokakuppiin ja otin pölyharjan. Rupesin harjaamaan Miken kaulaa pitkin vedoin. Poni pyörähti peppu päin minua. Menin takaisin sen kaulan luokse ja jatkoin harjaamista. Mikke yritti taas lähteä liikkeelle, mutta otin sen otsatukasta kiinni. "Sä et mee nyt minnekkään", sanoin ja poni tarttui takkini hihaan kiinni. Hymyilin ja kielsin sitten hevosta. Mikke pärskähti ja tyytyi olemaan paikoillaan. Jatkoin harjaamista. Miken ryntäät olivat todella kuraiset, samoin mahanalusta. Otin piikkisuan ja "jynssäsin" sillä Mikestä kuivuneet kurat pois. Otin kaviokoukun ja pyysin Mikkeä nostamaan jalan. Poni antoi jalan kiltisti, mutta varasi sille painoa. "Hei, lopeta, et oo mikään kevyt kaveri", sanoin ähkäistäen ja kuin Mikke olisi ymmärtänyt, se lopetti. Taputin sitä kiitokseksi ja otin loput kaviot ilman ongelmia. Yhdessä niissä oli kivi, mitä en meinannut saada pois, mutta onnistuin kuitenkin. Heitin kaviokoukun harjojen päälle ja hain satulan. Heitin sen Miken selkään vaivattomasti, vaikka olinkin vain vähän ponia isompi. Liu'utin satulan hyvään kohtaan ja laitoin satulavyön kiinni. Mikke näykkäisi minua ja tinttasi paikoillaan. "Hei nyt lopetat", komensin ja sain satulavyön lopulta kiinni. Otin suitset ja heitin ohjat kaulalle. Mikke nosti päätään ylös, niin etten saisi laitettua suitsia. "Voisit auttaa enemmän", sanoin lempeästi ja hurrasin pienesti, kun sain niskahihnan korvien yli. Otin otsatukan pois otsapannan alta ja laitoin kaikki remmit kiinni. Otin Miken karsinan ovesta kypäräni, minkä olin jo kerennyt siihen jättämään. Laitoin sen päähäni ja loksautin hihnan kiinni. "Tiitu, voitko tuoda mulle raipan?" kysyin, kun nainen käveli ohitseni. "Tietysti", hän vastasi ja toi minulle juuri oikean pituisen raipan, ei liian lyhyt muttei pitkäkään. Talutin Miken kentälle ja laskin jalustimet alas. Ponnistin selkään ja totesin jalustimien olevan liian pitkät. Laskin soljet alas ja lyhensin niitä parilla reiällä. Nyt ne olivat sopivat. Nostin soljet takaisin ylös ja laitoin jalkani jalustimiin. Lähdin kävelemään kenttää ympäri pitkin ohjin. Mikke yritti kääntyä porttia kohti, mutta en antanut sen toteuttaa suunnitelmaansa. Hetken päästä kokosin ohjat ja pysäytin. "Hyvä poika", kehuin ja annoin ponin lähteä taas kävelemään. Käänsin keskelle tehdäkseni voltin, voltista tuli pyöreä ja olin siihen ihan tyytyväinen. Menin kokorataleikkaa ja näin sain vaihdettua suunnan. Pysäytin tähänkin suuntaan, jarru toimi myös tässä suunnassa ja poni pysähti kiltisti. Peruutin neljä askelta ja taputin onnistumisesta. Siirryin sitten takaisin käyntiin. Puristin pohkeillani ja hipaisin raipallani tuon lautasia. Mikke jännittyi ja pukitteli sitten pienesti. Horjahdin ja poni lähti ravaamaan. "Selvä", sanoin ja rupesin keventämään. Tein useita voltteja kierroksen aikana. Tein pientä kiemurauraa. Mikke siirtyi aina käännöksissä käyntiin, mutta hetken päästä kiemuraurakin sujui mainiosti. Vaihdoin suuntaa ja tein samat asiat toiseen suuntaan. Mikke oli kankeampi vasemmassa kierroksessa, joten tein pienempiä voltteja. Siirsin käyntiin ja mietin laukannostoja. Ratsastaisin tänään vain puolituntia, koska minulla oli hieman kiire kotiin, koska meille tulisi vieraita. Tein puolipidätteitä ja siirsin pohkeet oikeille paikoilleen. Pian Mikke ampaisi käynnistä sulavaan laukkaan. Tuntui kuin olisin lentänyt, se oli ihanaa. Tein päätyyn pääty-ympyrän ja jäin pääty-ympyrälle laukkaamaan. Yhtäkkiä kuin salama kirkkaalta taivaalta Mikke pukitti ja lensin kaaressa hiekalle. "Auts", sanoin hiljaa ja nousin seisomaan. Mikke oli jäänyt viereeni seisomaan, joten ojensin vain käteni ja Mikke oli kiinni. Menin takaisin selkään ja vaihdoin suuntaa. Jatkoin hetken ravissa ja nostin sitten laukan. Tällä kertaa laukka oli ensin töksähtelevää, mutta sitten Mikke venytti askeleitaan ja laukka muuttui mukavaksi. Nautiskelin taas laukasta täysin mielin ja siirryin sitten raviin. Vaihdoin vielä suuntaa ja tein ravissa voltteja. Sitten siirryin käyntiin ja annoin pitkät ohjat. Taputtelin ponia paljon ja hymyilin itsekseni. Ratsastaminen oli ollut todella ihanaa. Hetken aikaa käveltyäni pysäytin ja liu'uin selästä alas. Nostin jalustimet ylös ja löysäsin satulavyötä aika reippaasti. Talutin vielä ponia kentän ympäri kerran ja vein sen sitten karsinaan. Riisuin sen varusteet ja vein ne satulahuoneeseen. Sitten harjasin ponin vielä pikaisesti ja puhdistin kaviot. Sen jälkeen annoin Mikelle porkkanan ja suukotin sen turpaa. "Heippa näähään toivottavasti pian", sanoin sille ja lähdin kävelemään kotia kohti.

Vastaus:

Todella hyvä ensimmäiseksi tarinaksi! Kuvailit tapahtumia hyvin. Tarina oli sopivan pitkä!
Saat tästä tarinasta 65tr!
-Tiitu

Nimi: TIITU YP

06.11.2011 14:43
HUOMHUOM!!
HOITAJIEN PALKAT OVAT NOUSSEET ELI JOS SINULLA VIIMEEKSI OLI HUONOMPI PALKKA JA PAREMPI TARINA NIIN ÄLÄ OTA ITSEESI!

Nimi: Sandra

05.11.2011 16:54
Olen tallilla kuudelta aamulla auttamassa Tiitua aamutallissa.Tiitu on jälleen hyvällä tuulella joten silloin minäkin olen automaattisesti.Minä tulen aina hyvän tuuliseksi kun muutkin ovat iloisia.Mutta kukas nyt ei olisi iloinen hevosten parissa? Kärrään kottikärryjä ja pysähdyn aina tietyn karsinan kohdalla.Sitten annostelen oikean määrän rehuja ja heinää.Tullessani Bingon kohdalle tarkkailen erityisen tarkasti orin käytöstä koska olen eilen pyytänyt Tiitulta toista hoitsua ja silloin olin pyytänyt Bingoa.Bingo vaikuttaa todella lempeältä vaikka onkin ori,kun annan sille aamuheinät + kaurat."Okei,viedään näitä sitten tarhaan,mut laitetaan niille ohuet loimet koska ulkona on yllättävän viileä." Tiitu ilmoittaa kun saamme hevoset ruokittua.

"Vienkö minä Bingon ulos?" Tiitu kysyy kun olemme vieneet kaikki hevoset ulos paitsi Bingoa.Olen jättänyt orin tahallani viimeiseksi sillä ajattelin mennä sillä vähän kentälle ratsastamaan,saadakseni siihen tuntumaa."Itse asiassa ajattelin käydä ratsastamassa sillä vähän maneesissa" Vastaan katsellen orin karsinaa."Voin varoittaa että Bingo ei ole sitten mikään aamuvirkuin" Tiitu sanoo ja iskee silmää,sitten hän katoaa toimistoon.Tiitun lähdettyä otan Bingon käytävlle ja haen sen harjapakin.Bingo näyttää nauttivan harjauksesta,mikä onkin hyvä sillä minä rakastan harjata hevosta ja useimmat hevoset kyllästyvät paikallaa seisomiseen.Kun Bingon karva kiiltää puhdistan sen kaviot perusteellisesti.Kun olen tyytyväinen työhöni lasken kaviokoukun takaisin harjapakkiin ja sitten vien harjapakin satulahuoneeseen.Satulahuoneesta palatessani minulla on käsivarsillani painavat varusteet.Ne ovat myös hiukan tomuiset koska niitä ei ole varmaan käytetty hetkeen.Taputtelen suurimman tomun pois ja sitten satuloin ja suitsitan Bingon.

Maneesissa kiristän satulavyön ja lasken jasäädän jalustinhihnat oikein itselleni."Hyvä poika" Kehaisen Bingoa.Sitten laitan kypärän päähäni,kiristän sen sopivaksi ja nousen orin selkään.Bingo pysyy hienosti paikallaan kun nousen selkää joten kehun sitä siitäkin.Maiskautan ja annan pohkeita jolloin Bingo siirtyy hieman laiskaan käyntiin.En kuitenkaan hoputa oria sillä onhan nyt aikainen aamukin.Kierrän maneesia käynnissä jonkun aikaa ennen kuin jalkaudun ja nostan jalustimet ylös.Sitten talutan Bingon katsomon luokse ja nousen sieltä selkään.Ilman jalustimia minun olisi mahdotonta päästä Bingon selkään jossen tekisi näin,onhan se Shire ja vielä kaiken kukkuraksi ori! Maiskautan jälleen ja nyt siirrän Bingon käyntiin pelkkien painoapujeni avulla.Aluksi horjun vähän satulassa mutta kun korjaan istuntoani kaikki sujuu mitä mainioimmin.Uskallan jopa koittaa ravia pitkillä sivuilla.Pitkälle sivulle saapuessani kannustan Binbon raviin,en kuitenkaan voi kunnolla keventää joten en edes yritä sitä.Binbolla on hyvin pehmeä ja keinuva ravi joten siihen on helppo mukautua.Noin vartin päästä lasken jalustimet takaisin ja käsken Bingoa pysymään paikalla.Sitten heitä vasemman jalan oikean jalan viereen ja sitten oikean jalan taas Bingon yli,niin että istun satulassa väärin päin.Pyörin noin ympäri päri kierrosta ja sitten siirrän Bingon hitaaseen käyntiin ja jatkan pyörimistä.Bingo meinaa silti välillä pysähtyä sillä on vaikea pitää vauhtia yllä jos itse istuu välillä niin kuin naiset ennen vanhaan tai väärin päin satulassa.Lopuksi koitan ratsastaa niin että istun väärin päin satulassa.Menen vain käyntiä jotten tippuisi.Minun ei tarvitse jäähdytellä Bingoa melkein yhtään sillä olen mennyt vain neljäkymmentäviisi minuuttia ja nekin suurimmaksi osaksi käynnissä.

Jalkauduttua kiitän Bingoa ihanasta ratsastuksesta ja talutan sen sitten käytävälle.Käytävllä riisun siltä entistäkin tomuisemmat varusteet.Paras putsata varusteet kun olen vienyt Bingon tarhaan,tuumin.Ja niin minä teenkin: Heti kun olen vienyt Bingon tarhaan palaan varusteiden luo jotka odottavat satulahuoneessa.Otan sankoon haaleaa vettä ja vähän fairia.Sitten heitän sankoon yhden sienen.Otan vielä satulasaippuaa ja siihen sienen.Aineiden kanssa kävelen ulos ja istahdan pöydän ääreen.Kello on jo vähän yli yhdeksän joten ilmakin on jo lämmennyt vähän,siksi ulkona on mukavampi tehdä töitä.Haen vielä Bingon varusteet ja puran ne osiin.Aloitan satulasta: Ensiksi puhdistan sen vedellä,sitten vielä voitelen siihen pienen kerroksen satula saippuaa.Samoin teen suitsille,paitsi kuolaimille jotka käyn viruttamassa satulahuoneessa.Koottuani varusteet huomaan satulan olevan musta vaikka ennen puhdistusta se oli ruskea.Samoin käy suitsillakin.Vietyä varusteet oikeille paikoille Mia tulee pyytämään minua karsinoiden puhdistusapua ja tietenkin suostun heti.

Tunnin päästä kärrään jo viidettä kottikärryllistä lantaa lantalaan ja kun sitten olen saanut viidennen karsinan puhtaaksi ehdotan Mialle taukoa ja hän suostuu oitis."Joo pidetään vaan! Mun tekee jo mieli päästä ratsaille" Mia sanoo.Nyökkän ja vastaan: "Mee vaan,mun pitää käydä kotona syömässä" Sanon ja kävelen tallista vilkuttaen ulos.Koko kotimatkan minua seuraa ihana hevosentuoksu,mikä johtuu siitä että minä olen kauttaaltani hevosen tuoksussa.Kotona jätän pyöräni maahan ja avaan kotioven."Moi!" Sanon ja pikkusiskoni Sanni ryntää luokseni.Hän on vasta kuusi."Sä oot taas myöhäs!" Sanni ei tykkää kun olen koko ajan hevosten parissa kun hän itse ei pääse."Oli vähä kiire..."Sanon ripustaessan takkia naulaan."Roonii!" Kutsun saksanpaimen koiraani.Kohta tuma ja iso koira tulee häntä heiluen luokseni."Roni oli tuhma tänää,se vei mun nuken!" SAnni hermostuu ja laittaa kädet puuskaan."Tulkaa jo syömään!" Äiti käskee ja me molemmat tottelemme häntä.Kauhon makaroonilaatikkoa lautaselleni puolet ja salaattia otan vähän vajaat puolet.

"Kiitos! Saanko nyt mennä?" Kysyn toiveikkaana vaikka tiedän etten ikinä saisi mennä ennen kuin olisin tehnyt jotain.Olen oikassa: "On sinun tiski vuorosi!" Sanni kivahtaa ja isosiskoni Saara yhtyy mukaan: "Niin justiin!" Katson isääni anovasti mutta hänen katseensa paljastaa ettei tänään heruisi armeliaisuutta.Kiukkuisena kerään astian ja laitan ne astianpesukoneeseen.Sitten livahdan ennen kuin kukaan ehtii sanoa muuta niin tallille

Tallilla olen takaisin yhdeltä ja menen heti jatkamaan karsinoiden siivousta.Mia onkin jo työn touhusssa Innkun kaa."Sori kun kesti" Pahoittelen ja alan kiireen vilkkaa siivota karsinoita.Kolmen karsinan päästä toiset tallitytöt siivoavat karsinat loppuun joten pääsen hakemaan Carssua tarhasta.Huomaan että Carssu on yksin tarhassa joten menen kysymään Tiitulta voisinko ratsastaa tammalla tarhassa."Toki voit!" Tiitu sanoo hymyillen ja minä kiitän häntä auliisti.Haen satulahuoneesta riimunarun,harjapakin ja suitset.Sitten palaan tarhalle.

"Carssu!" Kutsun Carssua ja kohta tämä ravaa luokseni iloisesti hirnahtaen laitan Carssulle riimunarun sen riimuun ja sitten kiinnitän sen aitaan kiinni.Harjaamiseen menee aikaa sillä Carssu on piehtaroinut kuraisessa kohdassa.Lopulta Carssu on puhdas joten pääsen laittamaan sille suitset ja nousemaan sen selkään aidalta.Menen aluksi käyntiä mutta huomaan että Carssu kyllästyy pian siihen joten kannustan sen nopeasti raviin.Kuljen melko pitkin ohjin jotta Carssu saisi venytellä kunnolla.Kohta laukkaammekin pitkin syksyistä niittyä...Carssu herättää minut haaveistani hyppäämällä pienen puunrugon yli.Olen vähällä tippua mutta kerkeän nopeiden refleksieni ansiosta tarraamaan Carssun harjaan."Rauhoitutaas sitten" Sanon ja hiljennän Carssun käyntiin.Ratsastelen reilun tunnin ajan.Tunnin aikana ehti tapahtua: Tippuminen,pukittushyppy,"laukkaretki" ja paljon mutta.Carssu on
kyllä yllätyksien hevonen,ajattelen kun suin sitä puhtaaksi.

Loppu illan juttelen kavereideni kanssa ja teen tallitöitä.Illan hämärtäessä haen Bingon karsinaan ja ruokin hoitsuni.Sitten lähden kotiin.

(Sori,ei ollut kovin hyvä=()

Vastaus:

Se oli oikein hyvä ja pitkä tarina! Löysinkin vain pari kirjoitusvirhettä ja hyvin kuvailtua! En osaa oikein muuta sanoa tästä... Saat tarinastasi 90 tr!
-Tiitu


PS. TALLIPALKAT OVAT NOUSSEET!

©2020 Kalliomäen Ratsutila - suntuubi.com